24 Σεπτεμβρίου 2014

Έτσι «παγίδεψε» ο Αδωνις τον κωλοτούμπα Βούτση και τον ξεβράκωσε για τα περί δημοψηφίσματος από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τηλεφώνησε - μπροστά σε δημοσιογράφους - στον Ν. Βούτση, τον έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση εν αγνοία του και προσπάθησε να εκμαιεύσει την κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Μια κίνηση άνευ προηγουμένου έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, προς τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση, προκειμένου να εκμαιεύσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Ο κ. Γεωργιάδης έπειτα από κόντρα που είχε με τον κ. Βούτση για το θέμα της αντίδρασης της ΕΕ στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση του τρίτου θερινού τμήματος της Βουλής, μπήκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και πήρε τηλέφωνο τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στους δημοσιογράφους, δίχως να ενημερώσει τον συνομιλητή του. Μάλιστα κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα της συνομιλίας ο κ. Γεωργιάδης είχε σε ανοιχτή ακρόαση τον κ. Βρούτση.

Ο κ. Γεωργιάδης ενώ μιλούσε επαναλάμβανε όσα του έλεγε ο συνομιλητής του. Αρχικά τον ρώτησε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε δημοψήφισμα και ο κ. Βούτσης του απάντησε - σύμφωνα με τα όσα επαναλάμβανε ο κ. Γεωργιάδης προς τους δημοσιογράφους: «Εγώ το μόνο που είπα ήταν ότι θα εμπιστευτούμε το λαό».

Αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε στον κ. Βούτση πως αυτός θα ερμηνεύσει την άποψή του όπως θέλει. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο ο κ. Γεωργιάδης είπε στους δημοσιογράφους πως «του βάλανε χέρι και τώρα τα αλλάζει».

Λίγα λεπτά μετά δόθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης. Στον επίμαχο διάλογο ο κ. Γεωργιάδης λέει: «Για να μείνεις στην ΕΕ και στο ευρώ - για να πάμε στη μεγάλη συζήτηση - και να μην χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα, όταν θα σου πει όχι η Ευρώπη, όπως πρότεινε ο κ. Βούτσης στο ΣΚΑΙ πριν από δύο εβδομάδες...».

Ο κ. Γεωργιάδης λίγο μετά συνέχισε: «Κύριε Βούτση, γιατί αυτό που είπατε στο ΣΚΑΙ, δεν το λέτε και φωναχτά; Είπατε ότι αν μας πει όχι η Ευρώπη, θα γυρίσουμε και θα ρωτήσουμε το λαό».

Και τότε ο κ. Βούτσης του αποκρίθηκε: «Ναι, θα είμαστε μαζί με το λαό».

Ανδρέας Μπελεγρής
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ