04 Σεπτεμβρίου 2014

Τρόικα: Είχαμε παραγωγικές συναντήσεις σε ορισμένα κομβικά θέματα με τις ελληνικές αρχές

Με τον διπλωματικό αυτό τρόπο οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης

Για «παραγωγικές συναντήσεις σε ορισμένα κομβικά θέματα» κάνει λόγο η Τρόικα στην ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους έλληνες υπουργούς στο Παρίσι.

Με τον διπλωματικό αυτό τρόπο Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Παράλληλα και επισήμως με την ανακοίνωση επιβεβαιώνεται ότι η πλήρης αποστολή της Τρόικας στην Αθήνα αναμένεται στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η δήλωση της Τρόικας έχει ως εξής:

«Στελέχη της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχαν συνάντηση με εκπροσώπους των ελληνικών αρχών στο Παρίσι το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου. Πραγματοποιήθηκαν παραγωγικές συναντήσεις σε ορισμένα κομβικά θέματα ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος. Η πλήρης αποστολή αναμένεται να επσιτρέψει στην Αθήνα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου».