02 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ΑΝ.ΕΛΛ. διχάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε ή όχι να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου σε κυβερνητικό επίπεδο είναι ένα θέμα που μονίμως διχάζει τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Οι γραμμές παραμένουν δύο –ακόμη και σε κορυφαίο επίπεδο. Για παράδειγμα, ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, επισήμανε στην εφημερίδα Real News ότι «υπάρχουν σαφείς διαφορές» στις θέσεις των δύο κομμάτων, ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, η κυβέρνηση σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε ενδεχομένως να υποστηριχθεί και από ευρύτερες δυνάμεις».

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Πάνος Σκουρλέτης, όμως, μάλλον το… αποκλείει. «Από όλα τα στελέχη μας έχει διατυπωθεί η εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν οι προγραμματικές προϋποθέσεις για μια συνολική συνεργασία με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αυτό ακούγεται και από την άλλη πλευρά, και είναι απολύτως σεβαστό. Είναι ένα πραγματικό στοιχείο. Αυτό ισχύει. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο», επισήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πορτ παρόλ της Κουμουνδούρου. Πάντως, το δίλημμα μάλλον θα το λύσει η ίδια η ζωή, με τα «κουκιά» που θα έχει πάρει το κάθε κόμμα όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση της επόμενης εθνικής κάλπης…

http://www.matrix24.gr/2014/09/ell-dichazoun-ton-siriza/