24 Σεπτεμβρίου 2014

Κριτική της γερμανικής FAZ σε Γαλλία και Ιταλία-Εγκωμιαστικά σχόλια για Σαμαρά

Τον ρεαλισμό του Αντώνη Σαμαρά εκθειάζει ο σχολιαστής της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Στο άρθρο του με τον τίτλο «Προς τα πάνω» επισημαίνεται ότι η Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια κρίσης, έχει πέσει στις πίσω θέσεις στο πεδίο της ειδησεογραφίας.
«Στην περίπτωση της Ελλάδας, που πολλοί θεώρησαν αναπόφευκτη ή ακόμη και επιθυμητή την έξοδό της από την ευρωζώνη, η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημείο επιστροφής στην ομαλότητα και στη σταθερότητα», γράφει η εφημερίδα.

«Προφανώς η χώρα κινείται και πάλι προς τα πάνω, ο δρόμος εξόδου από την κρίση είναι προφανώς οδυνηρός, όπως δείχνουν οι απεργίες των δημοσίων υπαλλήλων. Όμως η μείωση του αριθμού των απασχολούμενων στο δημόσιο, όπως και οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία αποτελούν μονόδρομο. Ο Σαμαράς είδε την αναγκαιότητα και είχε το θάρρος να τον ακολουθήσει. Στην Ιταλία και στη Γαλλία υπάρχουν πολλοί πολιτικοί παίκτες που αρνούνται την πραγματικότητα και νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν όπως μέχρι σήμερα. Αλλά πλανώνται. Όχι όμως ο Σαμαράς», καταλήγει το σχόλιο.