03 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιoς ήταν ο δημοσιογράφος ο Στίβεν Σότλοφ θύμα της ISIS

Παρά τις εκκλήσεις της μητέρας του λίγες ημέρες αφού η Isis δημοσιοποίησε τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ, οι τζιχαντιστές έκαναν την απειλη τους πράξη και επιχειρούν να αποδείξουν στις ΗΠΑ ότι δεν αστειεύονται και προχώρησαν στον αποκεφαλισμό του Στίβεν Σότλοφ.
Ο Στίβεν Σότλοφ 31 ετών, εργαζόταν επί χρόνια στη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων για το περιοδικό "Τάιμ", την εφημερίδα "Κρίστιαν Σάιενς Μόνιτορ" και την επιθεώρηση "Ουόρλντ Αφέρς Τζέρναλ".
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Στίβεν Σότλοφ απήχθη στη βόρεια Συρία πριν από ένα χρόνο. Πιστεύεται ότι η απαγωγή του έγινε κοντά στο Χαλέπι. Η οικογένεια του αρχικά δεν είχε επιβεβαιώσει την απαγωγή του, μετά από συμβουλές των ειδικών ότι με αυτό τον τρόπο τον κρατούσαν ασφαλή.


Κάλυπτε τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Τουρκία. Ο δημοσιογράφος είχε επίσης μείνει καιρό στην Υεμένη, σύμφωνα με τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς", οι οποίοι επικαλούνται φίλους του Σότλοφ.


Αγνοούνταν στη Συρία από τον Αύγουστο του 2013. Μιλούσε με άνεση αραβικά και έτρεφε βαθιά αγάπη για τον ισλαμικό κόσμο. Είχε μεγαλώσει κυρίως στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Άρχισε να γράφει για εφημερίδες όταν ήταν ακόμη φοιτητής και αφού τελείωσε τις σπουδές του το 2005, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Ο Σότλοφ είχε ταξιδέψει επανειλημμένα στα πιο επικίνδυνα μέρη της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς". Διαβεβαίωνε τους φίλους του πως έχει συνείδηση των κινδύνων.


Στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο οποίος είναι ανενεργός από τις 3 Αυγούστου 2013, ο Sotloff έγραφε για τις τρέχουσες υποθέσεις στη Συρία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Τουρκία, αλλά και για την αγάπη του για την ομάδα μπάσκετ Miami Heat.


http://www.sigmalive.com/news/international/157816#sthash.YEUdFM9o.dpuf