25 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ! Σταθάκης vs Τόλιος και στη μέση το “κούρεμα” του χρέους

Γιάννης Τόλιος εναντίον Γιώργου Σταθάκη ή τούμπαλιν. Οτι και να συμβαίνει η ουσία είναι ότι τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν το πρωί της Πέμπτης την ίδια ακριβώς ώρα υποστηρίξει σχεδόν εκ διαμέτρου αντίθετες για το θέμα του χρέους.

Ο πρώτος εκφράζοντας τη σκληρή πτέρυγα και μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 μίλησε κατηγορηματικά για “κούρεμα” του χρέους και μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο ακόμα και για στάση πληρωμών λέγοντας “σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-τρόικας η χώρα δεν θα δίνει τα τοκοχρεωλύσια”.

Την ίδια ώρα ακριβώς ο βουλευτής κ. Γιώργος Σταθάκης ήταν φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή του Mega. Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Οικονομέα ο κ. Σταθάκης είπε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το χρέος να καταστεί βιώσιμο και διευκρίνισε πως για να γίνει αυτό η ετήσια δόση για την εξυπηρέτηση θα πρέπει να μειωθεί στα 4 δισ. ευρώ.

Δεν μίλησε για “κούρεμα” και εξήγησε πως ο στόχος θα μπορούσε να επιτευχθεί με επιμήκυνση του χρέους στα 100 χρόνια. Οταν του ζητήθηκαν περισσότερες εξηγήσεις ανέφερε πως υπάρχει ένας γνωστός μαθηματικός τύπος που απαντάει στο πρόβλημα.

Την ώρα που κ. Γιάννης Τόλιος έκανε τις προαναφερόμενες σκληρές τοποθετήσεις για το χρέος, ο κ. Γιώργος Σταθάκης επανειλημμένα τόνιζε πως δεν υπάρχει διγλωσσία και πως η άποψη που εξέφραζε είναι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση αν αρνηθεί η τρόικα να συναινέσει απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί σκληρά και πως αυτή είναι μία μακρά διαδικασία.

Πάντως, σε καμία περίπτωση ο κ. Σταθάκης δεν έκανε λόγο για στάση πληρωμών ούτε για οποιαδήποτε άλλη μονομερή πράξη, τοποθετώντας το όλο ζήτημα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, εντός της ευρωζώνης.

Θανάσης Λυρτσογιάννης
newsit.gr