16 Οκτωβρίου 2014

Η απόδειξη ότι οι αγορές ανησυχούν για τον Τσίπρα και όχι για τον Σαμαρά που έχει μαξιλάρι 15 δισ.

Φυσικά οι δημοσιοκάφροι προσπαθούν να φορτώσουν στον Σαμαρά την μαζική έξοδο ξένων από το ελληνικό Χρηματιστήριο και την εκτόξευση των spreads λόγω της πρόθεσής του να διακόψει την εξάρτηση από το ΔΝΤ (το μνημόνιο ούτως ή άλλως θα αυτοαναφλεχθεί στο τέλος του χρόνου που λήγει). Τα γίδια θα το πιστέψουν αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει όλη την ενημέρωση... η αλήθεια όμως είναι και τα ξένα ΜΜΕ το γράφουν σαφώς ότι η κρίση οφείλεται στη δημοσκοπική άνοδο του Τσίπρα και τη διαφαινόμενη μη εκλογή Προέδρου μετά το 155 της ψήφου εμπιστοσύνης. Η απόδειξη ότι οι αγορές μας βαράνε λόγω Τσίπρα είναι ότι δεν είναι ηλίθιοι αυτοί που διαχειρίζονται τα δις και ξέρουν πολύ καλά ότι ο Σαμαράς που είναι σε γραμμή ΕΕ (και όχι σε μαγκιές Τσίπρα) έχει εξασφαλίσει...
 (στο προηγούμενο Eurogroup) από την ΕΕ 15 δις χρηματοδοτικό μαξιλάρι για τα χρόνια μετά το μνημόνιο και για την περίπτωση που οι αγορές προσπαθήσουν να εκβιάσουν την Ελλάδα με υψηλά επιτόκια... χρήματα που δεν θα είναι διαθέσιμα στον Τσίπρα με τις μαγκιές που ανακοινώνει και θα οδηγήσουν σε κατάρρευση του συστήματος... οι ξένοι βλέποντας λοιπόν τον Τσίπρα να πλησιάζει αποφάσισαν να την κάνουν έγκαιρα! Τόσο απλό είναι

Διαβάστε και την είδηση που θα περάσει στα ψιλά:
Με το σπρεντ πάνω από 7 και σε τιμές χειρότερες και από την κρίση η λύση φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια απόφαση που ήδη έχει παρθεί στο προηγούμενο eurogroup. Η Ελλάδα για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με τον καιροσκοπισμό των αγορών θα έχει τη δυνατότητα χρήσης ενός ποσού ύψους 15 δισ. ευρώ ανά πάσα στιγμή.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ποσό που θα έχει τη μορφή δανείου, αλλά χωρίς αυτό να συνεπάγεται και μνημόνιο. Επί της ουσίας πρόκειται για χρήματα τα οποία θα λειτουργήσουν ως φόβητρο για τις αγορές καθώς θα είναι χρήματα τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει η χώρα μας στην περίπτωση που μια επιχείρηση εξόδου στις αγορές δεν έχει τα αναμενόμενα επιτόκια.

Αυτά τα χρήματα πιθανότατα θα προέλθουν από το την Ε.Ε. έτσι ώστε να σταματήσει η εμπλοκή του ΔΝΤ στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Τα χρήματα αυτά θα λειτουργήσουν ως ένα ανοιχτό δάνειο, ενώ παράλληλα μελετάται και ένα plan Β που αφορά στα χρήματα του ΔΝΤ τα οποία δεν θα χρησιμοποιηθούν αλλά και αυτά θα παραμείνουν σε ειδικό λογαριασμό για ανάλογη χρήση σε περίπτωση αποτυχίας εξόδου με ευνοϊκούς όρους της Ελλάδας στις αγορές.