04 Οκτωβρίου 2014

"Βόλτες" στην Κλαυθμώνος έκανε ο κλαψομούν@ς που πιάστηκε με 50 κλειδιά πάνω του

Απίστευτοι μαλάκ@ς οι τρομοκράτες και γιαυτό κάνουν μόνο θρασύδειλα χτυπήματα που μπορεί να κάνει κι ο τελευταίος ηλίθιος. Δηλ. πόσο μαλάκ@ς πρέπει να είσαι για να κουβαλάς πάνω σου 50 κλειδιά;

Προσπάθεια ενημέρωσης των ασύλληπτων συντρόφων του θεωρούν στην Αντιτρομοκρατική το κείμενο που αναρτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Indymedia, και φέρει την υπογραφή του... κρατουμένου Αντώνη Σταμπούλου.

Το κείμενο αναρτήθηκε μάλλον από άτομο που ήλθε σε επικοινωνία με τον 31χρονο κρατούμενο, οποίος κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, και είναι προϊόν υπαγόρευσης. Βέβαια ο 31χρονος με το μόνο πρόσωπο που ήρθε σε επαφή είναι η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ, με την οποία μάλιστα συνομίλησε στα Ιταλικά...

Οι Αρχές από την άλλη θεωρούν πως το κείμενο είναι ένα μήνυμα προς τους ασύλληπτους «συντρόφους» του, ακόμα και τις συμβίας του Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα, προκειμένου να τους δώσει το καιρό να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις, εν όψει των σαρωτικών ερευνών που έχει εξαπολύσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στο μεταξύ οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν εναγωνίως το χώρο που είναι αποθηκευμένες οι βόμβες ασετιλίνης και οξυγόνου, που εκτιμάται πως ήδη έχουν κατασκευάσει τα εναπομείναντα ελεύθερα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», για το χτύπημα που θα πραγματοποιούσαν σήμερα στα γραφεία τις Ν.Δ. και σε επιχειρηματικό στόχο. Οι περιοχές που έχουν εστιάσει τις έρευνες τους οι αστυνομικοί είναι η ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα, ακόμα και το κέντρο της Αθήνας, καθώς από τις κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει δυο φορές το Α. Σταμπούλο να κινείται με την μοτοσυκλέτα του, στην πλατεία Κλαύθμωνος, με τελευταία φορά να είναι την ημέρα της σύλληψής του.

Παράλληλα η αποκάλυψη του «στεγνού» «αντάρτη πόλης», όπως χαρακτηρίζουν το Σταμπούλο οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής (σ.σ. δεν είχε επάνω του κινητό, ταυτότητα, η τηλεκάρτα), δείχνει σαφέστατα πως τελικά ο «Επαναστατικός Αγώνας», είχε δυο άξονες με κοινή αφετηρία την παρουσία του Νίκου Μαζιώτη.

Δηλαδή ο ένας «άξονας» είναι αυτός που πραγματοποιούσε τις ληστείες για την χρηματοδότηση του ταμείου της ένοπλης οργάνωσης, ενώ ο δεύτερος «άξονας» ήταν καθαρά επιχειρησιακός και ιδεολογικός και αποτελούσε τον κύριο κορμό του «Επαναστατικού Αγώνα»:

«….κοινό σημείο αναφοράς των δυο «πυλώνων» ήταν ο Νίκος Μαζιώτης οποίος είχε συμμετοχή και στα δυο επίπεδα. Και στις ληστείες και στις τρομοκρατικές επιθέσεις. Αντιθέτως τα άτομα που απαρτίζουν τους δυο «άξονες» πέραν του Μαζιώτη, δεν φαίνεται να γνωρίζει ο ένας τον άλλον», λέει με νόημα στο Newsit αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών για την τρομοκρατία.

Το γεγονός πως ο 31χρονος Ιταλομαθής κρατούμενος (σ.σ. έχει μητέρα Ιταλίδα) έχει λευκό ποινικό μητρώο, και δεν έχει απασχολήσει στο ελάχιστο τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, τους κάνει να πιστεύουν πως και τα υπόλοιπα μέλη της οργανώσης είναι «στεγνά» και κατά συνέπεια ο εντοπισμός τους είναι δύσκολος: «…η σύλληψη του 31χρονου είναι μια αρχή και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», λέει ο ίδιος αστυνομικός για την πορεία των ερευνών.

Τέλος ναι μεν ο «Επαναστατικός Αγώνας» μέσα σε μερικούς μήνες έχει δεχτεί δυο ισχυρά πλήγματα, σύλληψη Μαζιώτη, Σταμπούλου, πλην όμως το γεγονός πως μετά την σύλληψη του φερόμενου «ηγέτη» της ένοπλης οργάνωσης Ν. Μαζιώτη, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ήταν έτοιμα να εξαπολύσουν ένα διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που θα σηματοδοτούσε την ολική επαναφορά του «Επαναστατικού Αγώνα» κάνει τους Αστυνομικούς να πιστεύουν πως η επιχειρησιακή ικανότητα της ομάδας ίσως είναι ακόμα ενεργή, παρά την σύλληψη του 31χρονου «Ιταλού».

50 κλειδιά είχε στην κατοχή του ο Σταμπούλος: Που οδηγούν οι έρευνες (ανανεωμένο)

Σε νέο στάδιο προχωρά η έρευνα της αντιτρομοκρατικής για τον Αντώνη Σταμπούλο, το ρόλο του και τη σχέση του με τον Νίκο Μαζιώτη.

Τελευταίο στοιχείο που έχει κάνει τους αστυνομικούς να χτενίζουν όλη την Αθήνα είναι τα 50 κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης έξω από το γκαράζ-γιάφκα στον Βύρωνα.

Πεποίθηση των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση είναι ότι και τα 50 αυτά κλειδιά αντιστοιχούν σε ισάριθμες γιάφκες ή του παρελθόντος ή του μέλλοντος.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η ΕΛΑΣ έχει εντοπίσει ορισμένους από αυτούς τους χώρους και αναζητά τους υπόλοιπους σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τμήμα του οπλισμού του Επαναστατικού Αγώνα ή των υλικών με τα οποία σχεδιαζόταν η επίθεση σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας με ισχυρότατο εκρηκτικό μηχανισμό.

Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο επικεντρώνουν την προσοχή τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, παρά το γεγονός ότι ο Σταμπούλος δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος – όπως δείχνει και το ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ούτε να τον φωτογραφίσουν, είναι η αποκρυπτογράφηση του κώδικα με τα ονόματα που είχε στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του στον Βύρωνα.

Οι προσπάθειες είναι συνεχείς με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει σημεωθεί πρόοδος για το σπάσιμο του κώδικα.

Πεποίθηση των επιτελών στο κτίριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι ότι οι τρομοκράτες ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε μεγάλο χτύπημα κατά της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, ανήμερα της συμπλήρωσης των 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος, εκτίμηση που ενισχύεται από τις αναφορές στις σημειώσεις του Σταμπούλου.

Ο 31χρονος ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί (μιλώντας ιταλικά, κάνοντας γκριμάτσες, σπάζοντας πράγματα) για να δυσχεράνει το έργο των διωκτικών αρχών θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου καθώς οι αστυνομικές έρευνες φέρνουν στο φως συνεχώς νέα στοιχεία για τη δράση του.