03 Οκτωβρίου 2014

Αυτή είναι η Ρωσία του Πούτιν: "Απεξαρτηθείτε από το σεξ με... 60 βουρδουλιές στα οπίσθια"

Εξήντα βουρδουλιές μ΄ ένα καλάμι αρκούν για να απελευθερωθούν από τον οργανισμό των ασθενών οι ορμόνες της «ευχαρίστησης», της «ικανοποίησης» για τη ζωή, αυτό, δηλαδή, που λείπει από τα άτομα που έχουν εθιστεί στο σεξ αλλά και στη δουλειά γραφείου - Η ιατρική αυτή μέθοδος εφαρμόζεται σε νοσοκομείο στη Σιβηρία 

Με εξήντα βουρδουλιές στον πισινό περνάνε όλα... Εθισμοί κάθε είδους... Εξάρτηση από το σεξ, από τη δουλειά...
Κι όμως,καλά διαβάσετε! Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», Ρώσοι γιατροί εφαρμόζουν την άκρως αμφιλεγόμενη ιατρική αυτή μέθοδο για να καταπολεμήσουν τους εθισμούς και την εφαρμόζουν σε νοσοκομείο της Σιβηρίας. Οι ασθενείς που έχουν εξαρτήσεις επισκέπτονται έναν σύμβουλο, ο οποίους τους οδηγεί σ΄ένα δωμάτιο και τους ζητά να γδυθούν.

Εν συνεχεία, τους ζητά να ξαπλώσουν για να ξεκινήσει τις βουρδουλιές στον πισινό...

Εξήντα βουρδουλιές μ΄ ένα καλάμι αρκούν για να απελευθερωθούν από τον οργανισμό των ασθενών οι ορμόνες της «ευχαρίστησης», της «ικανοποίησης» για τη ζωή, αυτό, δηλαδή, που λείπει από τα άτομα που έχουν εθιστεί στο σεξ αλλά και στη δουλειά γραφείου.


«Η σωματική τιμωρία γίνεται να καλύψει το... κενό που αισθάνονται όσοι έχουν διάφορες εξαρτήσεις, τάση αυτοκτονίας αλλά και ψυχοσωματικές διαταραχές», όπως επισημαίνουν οι ειδικοί που εφαρμόζουν την μέθοδο αυτή σε ρωσικό νοσοκομείο.

Η σωματική τιμωρία γίνεται μάλιστα πριν τις κλασικές συνεδρίες που περιλαμβάνουν την έκφραση του προβλήματος από την πλευρά των ασθενών.

Ο καθηγητής Σεργκέι Σπεράνσκι, διευθυντής βιολογικών σπουδών στο Ινστιτούτο Ιατρικής στο Νοβοσιμπίρσκ, εμπνεύστηκε τη μέθοδο αυτή ως «αντίδοτο» όπως λέει στα δικά του σημάδια της κατάθλιψης.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Siberian Times», οι ασθενείς βλέπουν ότι η θεραπεία αυτή φέρνει αποτέλεσμα όταν όλα όσα έχουν κάνει έχουν αποτύχει. «Είχε αποτέλεσμα σε μένα. Δεν είμαι σαδιστής,τουλάχιστον με την κλασική έννοια, αλλά αυτομαστιγώνομαι όταν δε νιώθω καλά».

Τη μέθοδό του εφαρμόζουν ο ψυχολόγος Τζέρμαν Πιλιπένκο και η συνάδελφός του, καθηγήτρια Μαρίνα Τσάκροβα. Ήδη την έχουν εφαρμόσει σε χίλιους ασθενείς. Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, σε δείγμα 30 ασθενών, οι περισσότεροι από αυτούς ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία και ξεπερνούν τους εθισμούς τους. Η καθηγήτρια Τσάκροβα έσπευσε να τονίσει:«Το μαστίγωμα γίνεται μ΄ ένα καλάμι που έχει απολυμανθεί πλήρως και, βεβαίως, δε γίνεται με σαδομαζοχιστικό τρόπο».

Οι ηλικίες των ασθενών κυμαίνονται από 17 έως 70 ετών. Όπως εξηγούν οι Ρώσοι επιστήμονες, αρκούν δύο συνεδρίες με μαστίγωμα την εβδομάδα, επί τρεις μήνες για να μπορέσουν οι ασθενείς να καταπολεμήσουν τους εθισμούς τους.