15 Οκτωβρίου 2014

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού;

Συνεδριάζει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τη προεδρία του πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για δεύτερη φορά μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με κύριο αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Ο λόγος προφανής. Η τελική αξιολόγηση της τρόικας το πόρισμα της οποίας μπορεί να ανάψει το "πράσινο φως" για την έξοδο από το καθεστώς του Μνημονίου, προϋποθέτει την νομοθέτηση και υλοποίηση των προαπαιτουμένων, αλλά και την περαιτέρω προώθηση μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών.

Μάλιστα το "σκληρό ροκ" απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα περί εξαγοράς ανεξάρτητων βουλευτών ενόψει εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έχει στόχο να ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά των μελών της κυβέρνησης που το τελευταίο διάστημα λόγω και των δημοσκοπήσεων έχουν πεσμένο ηθικό.

Παράλληλα όπως εκτιμάται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έρχεται να καθησυχάσει τις ανησυχίες υπουργών και υφυπουργών βάζοντας τέλος στα σενάρια έστω και ενός μίνι ανασχηματισμού λόγω μετακόμισης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κομισιόν.

Να σημειωθεί ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να ανησυχούν για την κατάσταση το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τις τελευταίες μαζικές κινήσεις στελεχών του που αμφισβητούν την ηγεσία Βενιζέλου, ο οποίος φαίνεται να μην ελέγχει την κατάσταση, αν και κανένα κορυφαίο στέλεχος δεν θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας.

Εξάλλου χθες συνεδρίασε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος ο γραμματέας Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε ότι στρατηγική επιλογή του κόμματος είναι να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2016.

Ωστόσο έσπευσε να επισημάνει ότι ότι «θα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως μπορούν να βρουν απροετοίμαστη τη Νέα Δημοκρατία», ενώ αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή σημείωσε ότι η κυβέρνηση «πιστεύει στο θεσμικό ρόλο των πολιτικών οργανισμών» και δεν τους αντιλαμβάνεται «ως εκλογικούς μηχανισμούς».

Ανδρέας Μαραθιάς
newsit.gr