16 Οκτωβρίου 2014

Φράγκος για την κατάσταση στη χώρα, τα σχολεία και τους σκοπιανούς

Ο  στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος σε μία ηχηρή παρέμβαση του μιλά για κατάντια της χώρας και τις αλβανικές προκλήσεις.

Μιλώντας στον  Arena FM 89,4 σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σημείωσε «Ανησυχώ για την κατάντια στην χώρα, για την εφαρμοζόμενη πολιτική και για το γεγονός πως δεν μπορούν οι ταγοί να φέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπο του Έλληνα. Το πρόβλημα ξεκινάει από τα σχολεία.
Οι δάσκαλοι σταμάτησαν να κάνουν την δουλειά τους και να διδάσκουν ιστορία. Χάσαμε τον κοσμοϊστορικό μας ρόλο και την αποστολή του Έλληνα που είναι να διδάσκει την ειρήνη, τις ηθικές αξίες, τον πολιτισμό ,την ανθρωπιά και την αλήθεια».

Αναφορικά με το περιστατικό στο παιχνίδι της Αλβανίας με την Σερβία ο κ. Φραγκούλης σημείωσε πως στέλνει ένα μήνυμα στα Σκόπια και τον Γκρουέφσκι  «πως η Ελλάδα μόνο παλεύει για τη ύπαρξη τους. Τα Σκόπια πρέπει να δουν πως κινδυνεύουν από την Αλβανία. Πρέπει να αντιληφθούν πως είναι Σλάβοι».

Για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Φράγκος σημείωσε: «Μακεδονία για να βάλουν οι Σκοπιανοί στο συνθετικό τους πρέπει να το αποδεχτούν οι Έλληνες. Οι πολιτικοί μας πρέπει να έχουν τι αισθητήριο του λαού και σύμφωνα με αυτό να ενεργούν Για να εγκριθεί μια τέτοια συνθήκη πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων. Αν γίνει αυτό είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Οι υπουργοί εξωτερικών έρχονται και παρέρχονται, αλλά αυτό που μένει είναι η Ελλάδα. Αν η πατρίδα δεν αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων και δεν αποδεχτεί το όνομα δεν γίνεται κάτι. Εδώ οι Βούλγαροι δεν δέχονται την γλώσσα τους. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την πατρίδας μας και η αγάπη μας σε αυτήν να έχει διάρκεια. Απαιτούμε σεβασμό από τους γείτονες μας».