05 Οκτωβρίου 2014

Έκθεση Ρακιντζή: Χρυσές μπίζνες για λίγους στα κυλικεία των νοσοκομείων

Τον φάκελο των κυλικείων στα νοσοκομεία ανοίγει ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης με έγγραφο που απέστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς.

Τα κυλικεία στο «Γ. Γεννηματάς» και στον «Ευαγγελισμό» έχουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο γενικός επιθεωρητής, πολλή δουλειά, αλλά τα νοσοκομεία δεν έχουν κανένα έσοδο από αυτά.

Οπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», ύστερα από καταγγελίες πολιτών και στελεχών των νοσοκομείων, ο κ. Ρακιντζής διέταξε έρευνα από κλιμάκιο επιθεωρητών, η οποία συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, από στοιχεία που συνελέγησαν, ο γενικός επιθεωρητής απέστειλε επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία, στην οποία επισημαίνει ότι λίγοι «επιτήδειοι» νέμονται τα κυλικεία των νοσοκομείων της χώρας αφού τα υπενοικιάζουν από τις οικογένειες των αναπήρων πολέμου και των ΑΜΕΑ που κατέχουν τις άδειες βάσει νόμου, έναντι πινακίου φακής και βγάζουν εκατομμύρια, σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να πληρώνουν καν ενοίκιο!

Ο κ. Ρακιντζής αναφέρει ότι οι καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του αφήνουν σοβαρές αιχμές για διαπλοκή και υπόγειες διαδρομές τεράστιων χρηματικών ποσών που διακινούνται στα κυλικεία των νοσοκομείων, τα οποία αποδεικνύονται «χρυσωρυχεία».