03 Οκτωβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ! ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΡΙΖΑ! Επέβαλαν το πανό παρά τις αντιδράσεις του Δήμου

Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό της χούντας και του φόβου που δημιουργούν οι τραμπούκοι: "Είμαι ελεύθερος πολίτης και μπορώ να κάνω ότι θέλω-Δεν είσαι εσύ αυτός που θα αποφασίσει-Δεν ξέρεις με ποιους μιλάς" και λοιπές τραμπουκιές όπως συμβαίνουν καθημερινά σε όλη την Ελλάδα και με τις οποίες μια μειοψηφία 10 ατόμων επιβάλλεται σε μια ολόκληρη κοινωνία

​Επεισόδιο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Δήμου Ξάνθης σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Αφορμή, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα xanthipress.gr, ήταν το πανό που ανάρτησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση του Φεστιβάλ που διοργανώνει στις 10-11 Οκτωβρίου.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν προσωπικό του Δήμου κατέβασε το πανό την Πέμπτη και λίγες ώρες αργότερα νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψαν στο σημείο και ξανά ανήρτησαν το πανό. Τότε υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας προσήλθε πάλι και ζήτησε να απομακρυνθεί. Λίγο αργότερα κατέφθασαν και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ που όμως δεν παρενέβησαν, επίσκεψη όμως που ήταν ικανή να οξύνει τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο βρέθηκε ο Βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο Γραμματέας του κόμματος Γιώργος Χατζηθεοδώρου, μέλη της Νομαρχιακής, και άλλοι πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον υπάλληλο, ο οποίος ανέφερε ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητήσουν με τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον Αντιδήμαρχο Χασάν Ογλού Φερτούν, ο οποίος έφτασε γύρω στη 1 μ.μ. και ζήτησε, επίσης, την απομάκρυνση του πανό.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία μεταξύ των παρευρισκομένων, με τους Συριζαίους να εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι με το γεγονός ότι ακριβώς δίπλα έχει αναρτηθεί πανό της εταιρίας που διοργανώνει την έκθεση του ΕΒΕ Ξάνθης και για το οποίο δεν υπήρξε παρέμβαση, παρότι έχει εμπορικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα. Ο Αντιδήμαρχος επέμεινε στη θέση του, ενώ κλήθηκε τηλεφωνικά και ο Δήμαρχος, που παρέμεινε στην ίδια γραμμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Τελικά, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, στο σημείο κατέφθασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, ο οποίος και λειτούργησε "πυροσβεστικά", εξηγώντας στα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, πως το πανό για λόγους καθαρά και μόνο αισθητικούς θα έπρεπε να μεταφερθεί αλλού.

Μετά από ώρες, τελικά λύθηκε η παρεξήγηση και το πανό.... έμεινε στην θέση του, με τους Συριζαίους να δηλώνουν ωστόσο, πως πρόθεση τους ήταν δεν ήταν να μείνει για πάντα εκεί το πανό, αλλά να μεταφερθεί.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ