31 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΩΕΔΡΕ ΟΙ ΝΑΖΗ ΧΤΙΠΑΝΕ ΤΙ ΘΡΙΣΚΗΑ! Θεσσαλονίκη: Εισβολή αστυνομικών στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου και προσαγωγή μοναχού

Θυμίζουμε ότι ο παλιοημερολογίτης Πάνος Καμμένος είναι κολλητός των ζηλωτών μοναχών της Μονής Εσφιγμένου

Κακός χαμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το μοναχό να αντιστέκεται και να οργανώνεται ολόκληρη επιχείρηση...
Αστυνομικοί εισέβαλαν λίγο μετά τις 08.00 στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βενιζέλου.
Οι αστυνομικοί συνοδεία δικαστικών επιμελητών ζήτησαν από τους ζηλωτές μοναχούς να εκκενώσουν το κονάκι, με βάση δικαστικό έγγραφο που είχε εκδοθεί πριν από μερικές ημέρες, με το οποίο διατάσσεται το διαμέρισμα να δοθεί στη νέα αδελφότητα που ζει στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Οι ζηλωτές μοναχοί αρνήθηκαν να παραδώσουν το κονάκι, τονίζοντας πως δεν ανήκει στη νέα αδελφότητα, αλλά στο μοναστήρι. Κατήγγειλαν επίσης ότι διώκονται. Για να εκκενωθεί το κονάκι οργανώθηκε επιχείρηση της αστυνομίας που κατέληξε στην προσαγωγή ενός μοναχού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κονάκι βρισκόταν έξι άτομα την ώρα της επέμβαση. Ένας μοναχός και πέντε λαϊκοί. Οι αστυνομικοί επιβίβασαν σε όχημα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον μοναχό που μαζί με άλλα πέντα άτομα βρισκόταν στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν συγκεντρωθεί και να παρακολουθούν τις εικόνες...

Ο μοναχός αναμένεται να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ φίλοι του μοναστηριού συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν την συμπαράστασή τους προς τους μοναχούς της Εσφιγμένου.

Σε ανακοίνωσή της, η μονή Εσφιγμένου αναφέρει: ''Η Ιερά Μονή απευθύνει σήμερα, προς όσους συμμετέχουν στην κατάληψη των κτηρίων της εντός και εκτός Αγίου Όρους, μήνυμα συνεννοήσεως και καταλαγής. Τους καλούμε να αντιληφθούν, ότι η κατάληψη είναι αδιέξοδη και έχει ημερομηνία λήξεως, εξυπηρετεί δε μόνο τις φιλοδοξίες των ηγετών τους. Τους δηλώνουμε, ότι η Μονή, όπως πάντα, έχει τη διάθεση να τους δεχθεί για να αναζητήσουν από κοινού τρόπους διεξόδου από το αδιέξοδο''.

Πηγή: thestival.gr