02 Οκτωβρίου 2014

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού οι φοροαπαλλαγές

Σε καλό κλίμα συνεχίζονται οι συζητήσεις ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού. Στο προσχέδιο οι φοροαπαλλαγές που υποσχέθηκε ο Σαμαράς.Πώς σχολιάζουν κύκλοι της κυβέρνησης τις αποφάσεις Ντράγκι και τις αναφορές για «πρόγραμμα».

O προϋπολογισμός του 2014 και το προσχέδιο για το 2015 ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε η τρόικα με το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πηγές συζητήθηκαν τα βασικά μεγέθη και προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για το Σάββατο, δεδομένου ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 να παραμένει στο 3%. Αναφορικά με τις φοροαπαλλαγές, αρμόδια πηγή έλεγε ότι «ισχύει ότι είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ».

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος τοποθετήθηκε και για τις ανακοινώσεις Ντράγκι. Όπως είπε ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε μάχη για να γίνει αποδεκτή η πρόταση για αγορά και ελληνικών ABS καθώς δεν ήταν όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες σύμφωνοι. Αναφορικά με την ανάγκη να υπάρξει πρόγραμμα παρακολούθησης για να δοθεί χρηματοδότηση έριξε τους τόνους σημειώνοντας ότι «ήταν δεδομένο ότι θα υπήρχε μια μορφή παρακολούθησης». Σημείωσε δε ότι αυτά ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ραντεβού με τον Γιάννη Βρούτση με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά να είναι στο επίκεντρο.