02 Οκτωβρίου 2014

Επικός Βαρτζόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εκρηκτικό μείγμα κομμουνιστών και ''Νεάντερταλ ΠαΣοΚ'' που θέλει ψυχίατρο

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ψυχίατρος στο επάγγεμα, μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την παραίτησή του από την κυβέρνηση, τον Α. Τζιτζικώστα και το κόμμα που θέλει… ψυχίατρο.

Συνέντευξη Δ. Βαρτζόπουλου

Για την παραίτησή του από τη θέση του Γ.Γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης και τα εκλογικά σενάρια

«Με βάση τις εκλογές του 2016 (παραιτήθηκα). Αν ήταν οι εκλογές να γίνουν άμεσα, θα με συνέφερε προσωπικά να τις κάνω τις εκλογές ως Γενικός Γραμματέας (Συντονισμού της Κυβέρνησης). Σ’ αυτήν την περίπτωση (σ.σ.: αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας) είναι πιθανό συνταγματικά να έχουμε όντως πρόωρες εκλογές. Που ελπίζω να μη γίνει πράξη, για το καλό του τόπου, όχι τίποτε άλλο…

Είναι προσωπικό ερώτημα (αν θα είμαι έτοιμος τότε). Πιστεύω ότι θα είμαι, όμως.»

Για τη σχέση του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, λόγω της υποψηφιότητάς του Β’ Θεσσαλονίκης

«Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα είχαμε πολύ καλή σχέση, προσωπική και πολιτική. Οι τελευταίες δηλώσεις του, όμως, ήταν ατυχέστατες…»

Για το αν κάποιο κόμμα χρειάζεται… ψυχίατρο

«Μετά βεβαιότητας τον ΣΥΡΙΖΑ! Διότι έχει έναν ουσιαστικότατο εσωτερικό γνωσιακό διχασμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από έναν πυρήνα που έρχεται από το 3-4% και εν πολλοίς είναι κομμουνιστικής προέλευσης, δηλαδή το ΚΚΕ Εσωτερικού, τη Β’ Πανελλαδική, μαοϊστές και τροτσκιστές κτλ. και προσετέθη όλο το «Νεάντερταλ ΠΑΣΟΚ» των συνδικαλιστών, οι οποίοι πήγαν εκεί για να πάρουν εξουσία. Αυτό το μίγμα είναι εξ ορισμού εκρηκτικό. Νομίζω ότι οι πιθανότητες ιάσεως είναι ελάχιστες έως μηδαμινές…»