03 Οκτωβρίου 2014

Γιάννης Μιχελάκης: "Σωστή απόφαση η ψήφος εμπιστοσύνης" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σωστή η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με το άνοιγμα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Σημείωσε πως «οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση οφείλουν να κάνουν κριτική να μεταφέρουν τη φωνή της κοινωνίας να προτείνουν λύσεις, και αυτό δεν σημαίνει πως κάνουν αντάρτικο ή αμφισβήτηση».

Αναφορικά με την συγκέντρωση των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι «η αριθμητική της Βουλής το επιτρέπει, αρκεί να το επιτρέψει και το πολιτικό κλίμα που θα επικρατεί».

«Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά η ουσία είναι αν πιστεύουν ότι η αυτή η πολιτική κι αυτή η κυβέρνηση, οδηγούν την χώρα στη σωστή πορεία και ποια είναι η εναλλακτική λύση.

Η αριθμιτική της Βουλής επιτρέπει να επιτευχθεί ο αριθμός των 180. Ωστόσο, σημαντικός παράγοντας είναι και το πολιτικό κλίμα που θα επικρατεί εκείνη τη χρονική στιγμή. Εννοώ εάν ένας ανεξάρτητος βουλευτής θα πειστεί ότι το πρόσωπο αυτό ενώνει τον ελληνικό λαό και έτσι θα δώσει την ψήφο του.

Προσωπικά το εύχομαι να επικρατούν αυτές οι συνθήκες και να βρεθούν οι 180».

Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει λέγοντας ότι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα έχουν αποκτήσει επιρροή στον κόσμο επειδή υπάρχει το δίλημμα Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο, σημειώνοντας πως όταν η Ελλάδα γίνει ένα κανονικό κράτος δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης καθώς δεν θα έχουν τι να πουν στον κόσμο.


Σημείωσε πως οι υποσχέσεις είναι εύκολες αλλά δεν έχεις δημοσιονομικές βάσεις –όπως είπε- θα τιναχθούν όλα στον αέρα.

Τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές ώστε να διώξει όλες τις κακοδαιμονίες που είχαν μαζευτεί στη χώρα.