22 Οκτωβρίου 2014

ΝΑΖΙ Ε; Κατηγορούμενος για πλαστογραφία έγινε διευθυντής σχολείου!

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι καθηγητής συνεχίζει να υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση και μάλιστα να κατέχει θέση διευθυντή σε  σχολείο παρόλο που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 χρόνων για πλαστογραφία και υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού ως διευθυντής του ΚΕΚ της ΝΕΛΕ Νομαρχίας Καρδίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο φάκελός του στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, όπου είναι η οργανική θέση του Σ.Τ., είναι καθαρός, αφού δεν έχει συμπεριληφθεί ούτε η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ούτε το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε και δικάστηκε τον Μάιο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Σύμφωνα πάντα με τον νόμο ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός θα έπρεπε να τεθεί αμέσως σε αργία, παίρνοντας το 1/3 του μισθού, ωστόσο ο ίδιος πήρε φέτος απόσπαση από τη Βοιωτία, στα Γρεβενά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους» η υπηρεσία του δεν γνωρίζει το παραμικρό και ο φάκελός του είναι λευκός, είτε επειδή ο εισαγγελέας δεν ενημέρωσε σχετικά είτε επειδή ο ίδιος δεν δήλωσε την επαγγελματική του ιδιότητα στο δικαστήριο.

«Από την πρώτη του κατάθεση έχει δηλώσει το επάγγελμά του», υποστηρίζει ο συνήγορός του, ενώ αποδίδει το γεγονός ότι δεν έχει τεθεί σε αργία σε… «ερμηνεία του νόμου, την οποία αποδέχονται και έγκριτοι νομικοί», προτρέποντας «να περιμένουμε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο εκπαιδευτικός, ο οποίος υπηρετούσε πριν από 15 χρόνια ως διευθυντής στο ΚΕΚ της ΝΕΛΕ Καρδίτσας, πλαστογράφησε τη σύμβασή του, με αποτέλεσμα να εμφανίζει ότι η αμοιβή του έφτανε στο ιλιγγιώδες ποσό του 10.000.000 δρχ. τον μήνα.

Ο εκπαιδευτικός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 χρόνων από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, ενώ σε 18 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε και μία γραμματέας του ΚΕΚ.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο, ωστόσο τους επέβαλε τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Δεκαεπτά μήνες έχουν περάσει από την καταδίκη του καθηγητή, αλλά ακόμα δεν έχει κοινοποιηθεί η απόφαση στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ από την πλευρά του συνηγόρου υποστηρίζεται ότι δεν έχει καθαρογραφεί.

Από τη διαδικασία της ανάκρισης ο εισαγγελέας όφειλε να στείλει σχετικό έγγραφο στη Διεύθυνση όπου είναι η οργανική θέση του εκπαιδευτικού, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα, καθώς δεν έχει κινηθεί ποτέ η πειθαρχική δίωξή του εκπαιδευτικού.

Πηγή: Έθνος