06 Οκτωβρίου 2014

Στο εδώλιο για το σπίτι και τις καταθέσεις στο Λονδίνο, Μενεγάκη - Λάτσιος: τι θα πουν στη δίκη!


Στα δικαστήρια διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Τρίτη η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος, με την βίλα των Μελισσίων να βρίσκεται στο επίκεντρο: η Δικαιοσύνη καλείται να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να αποφασίσει αν το χλιδάτο σπιτικό, στο οποίο έζησαν ως παντρεμένοι και τώρα στεγάζει τον έρωτα Ελένης - Ματέο, θα βγει ή όχι στο σφυρί.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, με αγωγή του, o διευθυντής του ΑΝΤ1 ζητά να πουληθεί η 1.000 τετραγωνικών μέτρων βίλα, ένα ενιαίο συγκρότημα δυο κατοικιών σε οικόπεδο έκτασης 2.500 τετραγωνικών, που αποκτήθηκε το 2004,  και τα έσοδα να μοιραστούν όπως στο αρχικό συμβόλαιο, δηλαδή 25% σε εκείνον και 75% στην πρώην σύζυγο.

Από την πλευρά της, η παρουσιάστρια ζητά να γράψουν το σπίτι στα τρία τους παιδιά και καταλογίζει στον πρώην της αδιαφορία για εκείνα. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να τον κατακεραυνώσει ακόμα και μέσω twitter, αφήνοντας αιχμές ακόμα και για την τιμιότητά του.


Λίγο πριν την «μάχη», πληροφορίες θέλουν τα παρατράγουδα, που άρχισαν περίπου δύο χρόνια μετά το -κατά τα άλλα- συναινετικό διαζύγιο- να έχουν φόντο σε… ρευστό: «αγκάθι», κατά την εφημερίδα «Espresso», αποτελούν οι καταθέσεις ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Αγγλίας!

Ο Γιάννης Λάτσιος φέρεται να διεκδικεί τα μισά, υποστηρίζοντας πως όσο ήταν παντρεμένοι, η Ελένη Μενεγάκη δεν πλήρωσε το παραμικρό για τα οικογενειακά έξοδα. Η παρουσιάστρια, πάντως, ισχυρίζεται ότι, έχοντας τριπλάσιο εισόδημα από το δικό του, μεγάλο βάρος των εξόδων της κοινής τους ζωής βάραινε την ίδια, αλλά και πως βρήκε άδεια τη θυρίδα με κοινές καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Πριν φτάσουν στα δικαστήρια, ο Γιάννης Λάτσιος είχε προτείνει εξωδικαστική λύση στο θέμα της χρηματικής του αποζημίωσης, με την πλευρά της παρουσιάστριας να λέει ότι έχει δώσει ένα ποσό ύψους χιλιάδων ευρώ και ότι ο πρώην σύζυγος ζήτησε άλλα 800.000 ευρώ για να υποχωρήσει στο θέμα της πώλησης του σπιτιού.

Το ποσό κρίθηκε εξωφρενικό από την Ελένη, που αντιπρότεινε να παραιτηθεί του δικαιώματος της διατροφής των 3.000 ευρώ μηνιαίως που ο διευθυντής δίνει για τα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας η ίδια εξ ολοκλήρου τα έξοδά τους. Η πρόταση αυτή, όμως, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος και, έτσι, το ζευγάρι θα βρεθεί ξανά στα δικαστήρια, αύριο, Τρίτη, 7 Οκτωβρίου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στο προηγούμενο δικαστικό ραντεβού κανείς από τους δύο δεν προσήλθε, κίνηση που ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Αυτή τη φορά, όμως, κάθε άλλο παρά πεσμένοι είναι…