04 Οκτωβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Τα δυο ερωτήματα που βασανίζουν την αντιτρομοκρατική

Δύο είναι τα βασικά ερώτηματα στα οποία δεν μπορούν να δώσουν ακόμη απάντηση οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, στον απόηχο της σύλληψης του Αντώνη Σταμπούλου, συνεργού του Νίκου Μαζιώτη στον Βύρωνα.

Πρώτο ερώτημα για τις αρχές είναι το γιατί ο συνεργός του αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, κυκλοφορούσε σαν "κινούμενη γιάφκα", έχοντας στο σακίδιο του το αρχείο με τους στόχους. Ίσως, λένε οι αστυνομικοί, επειδή δεν ήταν σεσημασμένος, ούτε καν ύποπτος και άρα δεν βρισκόταν στο "μικροσκόπιο" της αντιτρομοκρατικής, γεγονός που καθιστούσε πολύ δύσκολη τη σύλληψη του.

Δεύτερο ερώτημα είναι το που βρίσκεται το οπλοστάσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας". Εικάζεται ότι είναι σε κάποιο άλλο γκαράζ ή μήπως σε κινητή γιάφκα, δηλαδή σε ένα αυτοκίνητο ή ένα φορτηγάκι με σκοπό να μην κινήσει υποψίες στην αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο συλληφθείς ήταν προετοιμασμένος και ίσως στο πλαίσιο του σχεδίου, να ήταν και το γεγονός ότι μίλησε στα ιταλικά με τη δικηγόρο του έτσι ώστε να μην καταλαβαίνουν οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί πάντως μετά την ταυτοποίηση του Αντώνη Σταμπούλου ερευνούν το περιβάλον, αλλά και τα σημεία που σύχναζε στην προσπάθεια τους να βρουν τους συνεργούς του.