06 Οκτωβρίου 2014

Άκυρη η εκλογή ΣΥΡΙΖΑίου δημάρχου στην Καισαριανή – Επαναλαμβάνεται ο β` γύρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ!

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο των Αθηνών ακύρωσε την εκλογή του δημάρχου Καισαριανής Γεώργιου Κοντόσταυλου, με το συνδυασμό «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής», που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο δεύτερος γύρος θα επαναληφθεί.

Ο κ. Κοντόσταυλος εξελέγη πρώτος στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 26,26% και στο δεύτερο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 61,55%.

Ωστόσο, αποφασίστηκε να επαναληφθεί ο δεύτερος γύρος μεταξύ των υποψηφίων Γεωργίου Κοντόσταυλου και Ηλία Σταμέλου, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση που υποστηριζόταν από το ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο.

Στην πρώτη καταμέτρηση ο κ. Σταμέλος είχε συγκεντρώσει 2.766 ψήφους στον πρώτο γύρο, μία λιγότερη από τις 2.767 του Αντώνη Καμπάκα, ο οποίος είχε κατέλθει υποψήφιος με το συνδυασμό “Καισαριανή – Δημιουργία” και είχε έρθει δεύτερος.

Έτσι πέρασε στο β` γύρο ο κ. Καμπάκας και όχι ο κ. Σταμέλος.

Στην ένστασή του το ΚΚΕ τονίζει πως ο υποψήφιός του θα έπρεπε να έχει πάρει μέρος στον δεύτερο γύρο δεδομένου ότι κατά την καταμέτρηση των ψήφων ακυρώθηκαν κακώς εννέα ψηφοδέλτια σε διάφορα εκλογικά κέντρα της Καισαριανής.
Ο ισχυρισμός αυτός έγινε δεκτός και γι αυτό τώρα ο 2ος γύρος των εκλογών θα επαναληφθεί μεταξύ των υποψηφίων που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.