08 Οκτωβρίου 2014

Βολές Σγουρού κατά Δούρου για τον ΧΥΤΑ Φυλής

Σκληρή κριτική στην πρόθεση της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου να κλείσει το ΧΥΤΑ Φυλής άσκησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο προκάτοχός της Γιάννης Σγουρός.

«Μέσα σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρώσει η κ. Δούρου τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής;», διερωτήθηκε ο κ. Σγουρός, σημειώνοντας ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα χρειάστηκε 20 χρόνια διαβούλευσης και εφαρμόστηκε στην πράξη μόνο ένα μέρος του.

Σημείωσε ότι η εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού πρέπει να αναμορφωθεί, αλλά με βάση την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τονίζοντας ότι υπάρχει μελέτη, κοστολόγιο και σχεδιασμός.

Την Τρίτη, ο κ. Σγουρός, απαντώντας στην επιστολή της κ. Δούρου προς τους δημάρχους της Αττικής σχετικά με το κλείσιμο εγκαταστάσεων στη Φυλή, προειδοποίησε ότι η περιφέρεια κινδυνεύει να μετατραπεί σε «Νάπολη» των Βαλκανίων, λέγοντας ότι στην Αττική των 5 εκατομμυρίων πολιτών «δεν χωράνε λάθη και πειραματισμοί».

«Κανείς δεν δικαιούται να παραπλανά πλέον τους πολίτες της Αττικής με 'οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής' και δήθεν αυστηρά χρονοδιαγράμματα πριν προτείνει χώρους για εναλλακτικές λύσεις . Οι περίπου 2 εκατ. τόνοι απορριμμάτων ετησίως δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Σγουρός.

Πηγή: http://www.skai.gr