11 Οκτωβρίου 2014

Δις ισόβια σε αλλοδαπό για τη δολοφονία δύο ηλικιωμένων στην Κεφαλλονιά

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε έναν 26χρονο Αλβανό, ο οποίος κατηγορούνταν για τη δολοφονία δύο ηλικιωμένων γυναικών στην Κεφαλλονιά.

Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε δις ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών για τους δύο φόνους, στους οποίους είχε συνεργό έναν ομοεθνή του.

Η πρώτη δολοφονία είχε σημειωθεί στην Αγία Ευφημία τον Νοέμβριο του 2009. Θύμα ήταν μία 70χρονη ευκατάστατη Ελληνοαμερικανίδα. Οι δύο άνδρες μπήκαν στο σπίτι της με σκοπό τη ληστεία. Την έπνιξαν με μαξιλάρι, την τύλιξαν με κουβέρτα και στη συνέχεια έψαξαν ανενόχλητοι όλο το σπίτι, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Η δεύτερη έγινε έξι μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2010. Οι δράστες παραβίασαν την πίσω πόρτα της οικίας μίας 82χρονης, την ακινητοποίησαν, δένοντας την χειροπόδαρα με αυτοκόλλητη ταινία, την φίμωσαν με μάλλινη ζακέτα ενώ της έβαλαν στο κεφάλι μια νάιλον σακούλα, προκαλώντας τον θάνατό της από ασφυξία. Αφού άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή, εξαφανίστηκαν.

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος, που ήταν ο βασικός κατηγορούμενος, είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2012 στην Πρίστινα του Κοσόβου για διακίνηση ναρκωτικών. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες μετά φόνου στην Κεφαλλονιά. Ο συνεργός του είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2011 στο Παρίσι για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

Πληροφορίες από patrastimes.gr
Ανθή Κουτσουμπού
news247