27 Οκτωβρίου 2014

Οι ΗΠΑ βγάζουν εκτός αγωγών την Τουρκία

«Οι ΗΠΑ θέλουν να βγάλουν έξω την Τουρκία από τους αγωγούς πετρελαίου»
 
Ο Mehmet Avni Özgürel είναι ένας Τούρκος συγγραφέας και αρθρογράφος κορυφαίων εφημερίδων στην Τουρκία όμως αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει σύμφωνα με την Ζαμάν είναι ότι έχει πολύ, μα πάρα πολύ καλές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, την ΜΙΤ.

Σε εκπομπή του καναλιού Atv όπου η συζήτηση ήταν γύρω από τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι «υπάρχει ένας μεγάλος εγκέφαλος που κινεί τα νήματα στα σύνορα με την Τουρκία και χρησιμοποιεί τους Κούρδους».

Ο Mehmet Avni Özgürel δήλωσε ότι «ξεκάθαρα ο Ερντογάν εννοούσε τις ΗΠΑ. Αυτό που συμβαίνει στην Συρία και στο Ιράκ δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια των ΗΠΑ να κάνουν bypass την Τουρκία στο ζήτημα των νέων αγωγών πετρελαίου».

Όπως δήλωσε ο διάσημος αναλυτής θέλουν να περάσουν ένα αγωγό από το Ιράκ στην Μεσόγειο που να μην έχει καμιά σχέση με την Τουρκία.

Θα περνά από την αυτόνομη περιοχή των Κούρδων του Ιράκ και από εκεί στο αυτόνομο κράτος της Ροζάβα (το συριακό Κουρδιστάν).

Έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε και την ασφυκτική πίεση, εκτός των πολιτισμένων ορίων της ΕΕ που ασκεί στην Ελεύθερη ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας..