12 Οκτωβρίου 2014

Νέο μήνυμα από τον Βρετανό όμηρο των τζιχαντιστών

Αρθρο του στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού του Ισλαμικού κράτους «Dabiq»

Με ένα άρθρο του Βρετανού δημοσιογράφου Τζον Κάντλι στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού του Ισλαμικού Κράτους Dabiq, «ξαναχτύπησαν» την Κυριακή οι τζιχαντιστές.

Το άρθρο, το οποίο σύμφωνα με τους τζιχαντιστές έχει γράψει ο Βρετανός όμηρος των ακραίων ισλαμιστών, συμπεριλαμβάνεται στο τέταρτο τεύχος του περιοδικού τους υπό τον τίτλο «Η πραγματική ιστορία πίσω από τα βίντεό μου».

Ο  Τζον Κάντλι, ο οποίος εργαζόταν στους Sunday Times, Sun, Sunday Telegraph και απήχθη από άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης το 2012, έχει εμφανιστεί από τα μέσα του περασμένου μήνα σε πολλά προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης.

Τώρα, με το νέο αυτό άρθρο εμφανίζεται να επιμένει ότι εκείνος ήταν ο... σεναριογράφος των βίντεο, ενώ απευθύνει έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωσή του.

Στο δημοσίευμα ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι κοιμάται σε ένα στρώμα στο πάτωμα, αλλά σε ένα δωμάτιο «καθαρό και άνετο» το οποίο είναι αρκετό για έναν άντρα στη δική του θέση -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Τέσσερις από τους συγκρατούμενούς μου έχουν ήδη εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος με τον πιο φρικιαστικό τρόπο που θα μπορούσε να υπάρξει, αφού οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας αποφάσισαν να μην συζητήσουν τους όρους για την απελευθέρωσή τους», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά στο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους και ειδικότερα στην ονομασία του, Dabiq, προέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες από μια μικρή πόλη η οποία βρίσκεται στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η συγκεκριμένη πόλη φαίνεται πώς έχει συμβολική αξία για τους τζιχαντιστές καθώς αναφέρεται σε μια αρχαία προφητεία, για αυτό και οι μαχητές του ΙΚ αποφάσισαν να δώσουν το όνομά της στο περιοδικό τους!