12 Οκτωβρίου 2014

Ο Ιγνατίου προειδοποιεί για την “επόμενη μέρα” της εξόδου από το Μνημόνιο

Με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, ο Μιχάλης Ιγνατίου διατυπώνει τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς του για την “επόμενη μέρα” της Ελλάδας στις αγορές, μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, εφόσον η κυβέρνηση καταφύγει σε… άτσαλες κινήσεις.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, με βαθιά γνώση του ΔΝΤ, ήταν από τους πρώτους που είχαν συγκρουστεί με το σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου, και είχε από την πρώτη στιγμή ταχθεί κατά της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, λόγω όσων συνεπαγόταν η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Με το άρθρο του λοιπόν, ενώ χαρακτηρίζει ως απαραίτητη και… ευλογημένη τη στιγμή της εξόδου από το Μνημόνιο, σπεύδει να επισημάνει πως αν αυτή γίνει άγαρμπα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκομίσει πολιτικά και επικοινωνιακά κέρδη, η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα.

“Επειδή η Ελλάδα είναι κοντά στην έξοδό της από το λεγόμενο “Ελληνικό Πρόγραμμα”, η “καταγγελία” της δανειακής σύμβασης πρέπει να γίνει με περισσή προσοχή. Διότι, το παραμικρό στραβοπάτημα θα οδηγήσει σε κατάρρευση της χώρας.

Και η έξοδος από το “καταραμένο” – όπως αποδείχτηκε – ευρώ, μπορεί να είναι υποχρεωτική”, τονίζει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

http://ysterografa.gr/