04 Οκτωβρίου 2014

Το μήνυμα του Β. Κικίλια για την Παγκόσμια Μέρα των ζώων (ΦΩΤΟ)

O Βασίλης Κικίλιας δεν έχει διστάσει ούτε στιγμή να δείξει την αγάπη του στα ζώα και κυρίως στους τετράποδους φίλους μας, ενώ ως υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει προβεί σε σχετική πρωτοβουλία.
Συγκεκριμένα ο υπουργός είχε δηλώσει πρόσφατα σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «όταν πληροφορήθηκα για τα πρόσφατα κρούσματα κακοποίησης εξοργίστηκα. Δεν μπορούσα να διανοηθώ πως είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βασανίζουν ανυπεράσπιστα ζώα».

Η ευαισθησία του απέναντι στα ζώα ήταν που τον ώθησε να ζητήσει άμεσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, την αυστηροποίηση του νόμου για τα περιστατικά κακοποίησης ζώων. «Σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνουμε κάτι δραστικό. Το πρώτο βήμα ήταν να ασυστηροποιήσουμε τον νόμο και τις ποινές. Οι δράστες πρέπει να τιμωρούνται και μάλιστα αυστηρά. Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντί τους. Ο βασανισμός ζώων προσβάλλει βάναυσα τον πολιτισμό μας και εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Στην φωτογραφία που δημοσιοποιεί ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter εμφανίζεται μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο, ένα πανέμορφο Λαμπραντόρ που το φωνάζει «φατσούλα».

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα των ζώων, ας δώσουμε ένα χάδι παραπάνω στους μικρούς μας φίλους που γιορτάζουν.pic.twitter.com/y7QbI38b7f

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) October 4, 2014