17 Οκτωβρίου 2014

ΚΛΑΙΩ! Κουβέλης: Δεν έχω στοιχεία για χρηματισμό βουλευτών

Για τεχνητή πόλωση και πως ο ίδιος δεν διαθέτει στοιχεία για χρηματισμό βουλευτών έκανε λόγο, εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, που κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με αφορμή δημοσίευμα αλλά και καταγγελίες του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, περί συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως για τον ίδιο είναι αδιανόητο να υπάρχει Ελληνας βουλευτής που μπορεί να ψηφίσει έναντι ανταλλαγμάτων.

Παρατίθεται η δήλωση του Φώτη Κουβέλη: «Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει Έλληνας βουλευτής που θα αποφασίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κριτήριο οικονομικά ανταλλάγματα ή εξυπηρετήσεις. Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν έχω τέτοια στοιχεία. Θεωρώ πως η συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργεί τεχνητή πόλωση που ταράσσει τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεδεμένο στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων οργανωμένων ομάδων. Πρόκειται για χωροτάκτες της πολιτικής. Δεν κατονομάστηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα. Αντικείμενο της έρευνας είναι το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Κατά την έξοδό του από το Εφετείο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αγόρασε και το περιοδικό «Σχεδία», προς ενίσχυση των αστέγων της Αθήνας.



Την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει για το θέμα ο τέως πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Την Πέμπτη στον εισαγγελέα κατέθεσαν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ενώ την Τετάρτη ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News» Αιμίλιος Λιάτσος.