02 Οκτωβρίου 2014

Αναβλήθηκε η δίκη του Η. Κασιδιάρη για το on air χαστούκι στην Λ. Κανέλλη

Αναβολή πήρε τελικά, για τις 12 Δεκεμβρίου 2014, η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη ​για το χαστούκι που είχε δώσει στην βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής και για την επίθεση εναντίον της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρ. Δούρου, λόγω στάσης εργασίας των γραμματέων.

Την ώρα που αποχωρούσε μάλιστα ο βουλευτής της ΧΑ από τα δικαστήρια, δέχθηκε χειροκροτήματα από οπαδούς της Χρυσής Αυγής, στους οποίους είπε: «Κρατάτε γερά, στις εκλογές θα τους φάμε τους ρουφιάνους», ενώ εκείνοι άρχισαν να φωνάζουν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορείται για απρόκλητη και έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Προσερχόμενη στο δικαστήριο η Λιάνα Κανέλλη δήλωσε ότι αν και αρχικά είχε πει ότι δεν θα καταφύγει νομικά εναντίον του Ηλία Κασιδιάρη, τελικά άλλαξε γνώμη γιατί της δικής της επίθεσης, ακολούθησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Αρχικά δεν είχα μπει στη διαδικασία να ζητήσω την ποινική δίωξη του Κασιδιάρη, όμως μετά ήρθε το αίμα του Φύσσα και δεν νομίζω ότι είχα περιθώριο, ηθικό, πολιτικό, προσωπικό να κάνω πίσω. Το χαστούκι σε μένα ήταν μια αυλαία, εναρκτήριος. Μετά ήρθε το αίμα και δεν μπορούσα να μην παραστώ ως πολιτική αγωγή», είπε η κα Κανέλλη και πρόσθεσε:

«Είναι πολιτική, αυτό πρέπει να καταλάβετε. Πολιτική με βία, ναζιστική, εγκληματική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται υπό τα όμματα του οποιουδήποτε».

Εριστικός, όπως άλλωστε συνηθίζει ήταν και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έφτασε στο δικαστήριο με χειροπέδες και συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

«Οι κλέφτες είναι στη Βουλή κι εμείς φυλακή. Αλλά θα τα πούμε στις εκλογές που τελειώνει Σαμαράς και Βενιζέλος», είπε στους δημοσιογράφους.