31 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΡΕ ΣΑΪΝΙΑ; TEE: 3 δις και όχι 900 εκ.ευρώ η αξία του Ελληνικού

Καλά τους ηλίθιους που κάνουν και τους μεσίτες δεν βρίσκεται ένας να τους πει: "ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ Η ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΥΛΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ"... αλλά ξέχασα: σύμφωνα με τους ΣΥΡΙΖοψεκασμένους οι επενδυτές έκαναν ουρά αλλά η κυβέρνηση τους έδιωξε όλους για να το δωσει στον Λάτση... μπεεεε

Διαβάστε και τι λένε οι κτηματομεσίτες που κάνουν τους μηχανικούς:

«Το πρώην αεροδρόμιο πωλήθηκε σε τιμή οικοπέδου στο Βραχάτι»

​Η αξία του Ελληνικού είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 915 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Lamda Development. Τα στοιχεία ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Πιο συγκεκριμένα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος  σε μελέτη που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, εκτίμησε ότι η αξία της έκτασης του Ελληνικού είναι 2,95 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, τονίστηκε ότι η αξία των 6.200 στρεμμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 915 εκατ. ευρώ που έδωσε η Lamda Development.

«Τέτοιες αξίες υπάρχουν στο Βραχάτι Κορινθίας ή στον Άγιο Βασίλειο Αντιρρίου», υπογράμμισε ένας από τους μελετητές Α.Ψαθάς, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της μελέτης, παρουσία βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, δημάρχων της περιοχής, μηχανικών και εκπροσώπων φορέων πολιτών.

Με βάση το μοντέλο εκτίμησης της αξίας του ακινήτου σε βάθος 15ετίας σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), η αξία του είναι 2,95 δισ. ευρώ.

Το ΤΕΕ προσδιορίζει τη σημερινή αξία της έκτασης στα 1,86 δισ. ευρώ, ενώ το κόστος υλοποίησης των απαιτούμενων υποδομών (δημιουργία οδικού δικτύου, δικτύου ύδρευσης και ηλεκτροδότησης), σύμφωνα με το Επιμελητήριο, ανέρχεται στα 350 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ.Σπίρτζης, είπε ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα για τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ και τόνισε ότι γεννιούνται τα ερωτήματα:

-"Πόσα λεφτά έχουν ξοδευτεί από το ΤΑΙΠΕΔ σε συμβούλους, τράπεζες, και δικηγορικά γραφεία  και σε ποια;

-Ποιοι και πόσοι είναι οι εκτιμητές της δημόσιας περιουσίας;"

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση του Ελληνικού έχει συζητηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.