19 Νοεμβρίου 2014

Γεωργιάδης: Αν τα σπάσουμε με την Τρόικα και τη διώξουμε θα κλείσουν οι τράπεζες-Δεν δεχόμαστε κάθε είδους συμφωνία με την τρόικα-Τι είπε για τις 100 δόσεις

«Θέλετε να κλείσουν οι τράπεζες;». Αυτή ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη σε συνέντευξή του το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, όταν του ζητήθηκε η κυβέρνηση να πει «όχι» στην Τρόικα.

«Δεν δεχόμαστε κάθε αίτημα από την Τρόικα, αλλά δεν κάνουμε και λεονταρισμούς», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι ελληνικές τράπεζες, μετά την ανακεφαλαιοποίηση και τα αποτελέσματα των stress tests, είναι από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη.
Στο ίδιο πνεύμα αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Παπαδημούλη για την ανάγκη συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα.

«Μόλις τα πράγματα έσφιξαν ο κ. Παπαδημούλης έκανε στροφή 180 μοιρών. Γιατί δεν το είπε νωρίτερα; Γιατί τώρα, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ξέρει», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ενοχλημένος από την κριτική που του ασκήθηκε από τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάποια στιγμή εξερράγη και του είπε: «Γιατί δεν γίνεστε πρωθυπουργός να τα λύσετε όλα; Αφού έχετε τη λύση για τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ, για όλα», με τον δημοσιογράφο να του απαντά: «Εσείς θέλετε παπαγαλάκια, γι' αυτό αντιδράτε έτσι».

Δεν δεχόμαστε κάθε είδους συμφωνία με την τρόικα-Τι είπε για τις 100 δόσεις

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να δεχθεί κάθε είδους συμφωνία με την τρόικα έδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι κατά των λεονταρισμών, «οι οποίοι δεν οδηγούν πουθενά».

Σχετικά με την αλλαγή της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ διευκρίνισε ότι πρόκειται για νομοτεχνική βελτίωση.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών...

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν δεν κλείσει η συμφωνία με την τρόικα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι να κλείσει η συμφωνία, ώστε να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Αν δεν κλείσει η συμφωνία, ασφαλώς και ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα πρέπει να λάβουν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις, δεν ξέρω ποιες θα είναι αυτές, δεν αποκλείονται και εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, καθώς, όπως υποστήριξε, «οι εκλογές θα πάνε την οικονομία προς τα πίσω, θα φέρουν τη χώρα στο έλεος των αγορών και θα φέρουν αστάθεια».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: