20 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 200 ΝΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ! Σταθάκης:Να οριστούν εκλογές μπας προλάβουμε... γιατί βλέπω να βγάζουν Πρόεδρο

Με νέα δήλωση ο Σταθάκης επιμένει στην πρόταση του να οριστούν οι εκλογές την άνοιξη-Όλες οι αντιδράσεις

Με νεώτερη δήλωσή του ο Γιώργος Σταθάκης επιβεβαιώνει όσα είπε στο RealFm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη.

Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες  με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

Την πρόταση-βόμβα «να οριστούν εκλογές ανεξάρτητα από την εκλογή Προέδρου» έκανε ο τομεάρχης ανάπτυξης της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον Νίκο Χατζηνικολάου στον RealFm.

«Θα δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο» υποστήριξε ο κ.Σταθάκης και συνέχισε: «Ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή όχι οι 180, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έλθει σε μια συμφωνία για την ημέρα. Να απεμπλέξει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές.

Την άνοιξη, λίγο πριν, λίγο μετά, να πάμε σε εκλογές και να συμφωνήσουμε».

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ της RealNews, η λύση που προτείνεται τώρα από τον κ.Σταθάκη είναι «συναινετική» και διαφοροποιεί τη θέση που είχε έως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε «εκλογές τώρα».

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου όμως, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφοροποιείται: «Η θέση μας δεν αλλάζει».

Πηγές της ΝΔ, σύμφωνα με τον Βασίλη Σκουρή, μιλάνε «για παιχνίδια καταστρατήγησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κι επισημαίνουν ότι το Σύνταγμα προβλέπει την Προεδρική εκλογή κι εκεί θα κριθούν όλα».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος μιλώντας στην Κάτια Μακρή στον RealFm 97,8,  αναρωτήθηκε: «Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά το ΣΥΡΙΖΑ» και ξεκαθαρίζει ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

«Και πρόεδρος της δημοκρατίας θα εκλεγεί» υποστήριξε.

"Μία είναι η λύση. Να φύγει αμέσως αυτή η κυβέρνηση. Εδώ και τώρα εκλογές. Καμία συναίνεση για εκλογή Προέδρου από αυτή τη βουλή. Οι 180 βουλευτές που ζητάτε είναι όνειρο θερινής νυκτός. Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από το βήμα της βουλής.

Η δήλωση αυτή του κ. Λαφαζάνη έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, στον RealFm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι μπορούν να οριστούν εκλογές ανεξάρτητα από την εκλογή του Προέδρου.