19 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΤ: Πληρώσαμε 20 ευρώ για τα νερά -Αυτοί που μας επιτέθηκαν δεν δούλευαν στο περίπτερο-Τους στηρίζουν συνδικαλιστές και Άδωνις

Φυσικά 2 μέρες μετά το συμβάν οι δύο στόκοι (προσωπικά έτσι όπως τους άκουσα να μιλάνε νόμισα ότι ήταν Αλβανοί) αναρχοάπλυτοι δεν έχουν βγει σε κανέναν από τους πρόθυμους δημοσιοκάφρους να επαναλάβουν ότι είναι οι περιπτεράδες... Γιατί δεν στέλνουν έναν ρεπόρτερ να τους πάρει συνέντευξη στο περίπτερο; Τι φοβούνται; Μήπως δεν τους βρουν εκεί και το περίπτερο ανήκει σε άλλον;  Ο δε πραγματικός περιπτεράς δεν βγαίνει να τους διαψεύσει γιατί ξέρει ότι μέχρι να τους διαψεύσει θα του έχουν κάψει το περίπτερο

«Δώσαμε 20 ευρώ στο περίπτερο για τα νερά που πήραμε», λένε οι αστυνομικοί, μετά τις υστερίες των δημοσιοκάφρων που λαμβάνουν ως γεγονός και αληθή μόνο όσα λένε οι άπλυτοι που δημιούργησαν το επεισόδιο και μόνταραν τις σκηνές κόβοντας την αρχή του βίντεο από την πλατεία Εξαρχείων.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως όχι μόνο δεν έκλεψαν τα μπουκάλια με το νερό, αλλά τη στιγμή που πήγαν να τα πληρώσουν τους επιτέθηκαν νεαροί που βρίσκονταν σε κατάστημα της περιοχής απέναντι από το περίπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από την έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία, οι πρωταγωνιστές του περιστατικού αναφέρουν πως τα άτομα με τα οποία έγινε η συμπλοκή δεν ήταν καν εργαζόμενοι του περιπτέρου και πήγαν στο σημείο όταν είδαν άνδρες των ΜΑΤ να προσεγγίζουν το περίπτερο. Τότε ο ένας από τους νεαρούς τούς είπε «να φύγετε, σε μπάτσους νερό δεν δίνουμε».

"Έπρεπε να συλληφθεί ο περιπτεράς που δεν πήρε τα χρήματα για τα νερά" δήλωσε εκπρόσωπος των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο επεισόδιο στα Εξάρχεια με τον ξυλοδαρμό περιπτεριούχου, όταν εκείνος τους κατηγόρησε ότι του κλέβουν νερά, ζήτησαν τη σύλληψή του, επειδή δεν πήρε τα χρήματα που υποστηρίζουν ότι του άφησαν, ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1,ο εκπρόσωπος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε ότι αυτό προβλέπει κανονικά ο νόμος, αλλά, όπως είπε, ο επικεφαλής της διμοιρίας δεν το έκανε.

Όπως επισήμανε, επικαλούμενος μαρτυρίες συναδέλφων του, «οι αστυνομικοί έβγαλαν χρήματα και τα άφησαν στο περίπτερο, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν θέλησε να τα πάρει».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Ο Άδωνις στο πλευρό των ΜΑΤ και κατά του... περιπτερά 

Την ώρα που ο εκπρόσωπος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλούσε για το επεισόδιο που σημειώθηκε στα Εξάρχεια με τον περιπτεριούχο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, παρενέβη, για να δώσει τη δική του οπτική για το συμβάν, σύμφωνα με τα όσα άκουγε, λέγοντας: «Τους πούλησε "τσαμπουκά και τα πήραν στο κρανίο».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: