20 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΙΠΕΔ: Πούλησε 4 από τα 7 ακίνητα στην Πλάκα [λίστα&εικόνες]

Το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να πουλήσει τα τέσσερα από τα επτά ακίνητα στην Πλάκα που είχε βγάλει στο «σφυρί» καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική ηλεκτρονική δημοπρασία, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr.
Το συνολικό τίμημα που εισέπραξε για την παραχώρηση των δικαιωμάτων επιφανείας των εν λόγω σπιτιών για 99 έτη, ήταν 1,3 εκατομμύρια ευρώ.


Το ΤΑΙΠΕΔ υπογραμμίζει ότι το τίμημα αυτό ήταν 42% υψηλότερο από τις τιμές εκκίνησης των σπιτιών. Ωστόσο όπως φαίνεται από τον σχετικό πίνακα, από ένα οίκημα, αυτό επί των οδών Θέσπιδος 24 και Στράτωνος πήρε περίπου το διπλάστιο ποσό από την τιμή εκκίνησης και σε ένα δεύτερο (Θρασύλλου 24 και Επιμενίδου) εισέπραξε 50% περισσότερο.


Τα άλλα ακίνητα αξιοποιήθηκαν με την ίδια τιμή που εκκίνησε η δημοπρασία.


Υπενθυμίζεται ότι δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην αξιοποίηση αυτών των ακινήτων μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη, ώστε μετά το τέλος της συγκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο.


Για 3 από τα ακίνητα του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου στην Πλάκα (μεταξύ των οποίων και το διάσημο της οικογένειας Κοκοβίκου, από την ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» δεν υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον στην προσδιορισμένη τιμή εκκίνησης αν και είχαν υποβληθεί αρχικά 7 προσφορές.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσει εκ νέου τις δυνατότητες αξιοποίησης των εν λόγω ακινήτων.