16 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟΚΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ! Ραγκούσης για Πολυτεχνείο: Η σημαία στους Έλληνες φοιτητές που δεν έχουν ιθαγένεια

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης που σαν αναπληρωτής του ΓΑΠ, έστελνε τον εισαγγελέα και έβαζε τα γνωστά τσιράκια του Γκιόλια και Παπαγιάννη να εκβιάζουν bloggers που του ασκούσαν κριτική για το σκάνδαλο στο Λιμενικό Ταμείο Πάρου όταν ήταν Δήμαρχος εκεί, προχωράει σε ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, της Χρυσής Αυγής και του ΣτΕ με αφορμή την 41η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου που θα συζητηθεί.

Ο κ. Ραγκούσης προτείνει στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, να κρατούν την ελληνική σημαία «6 Ελληνίδες φοιτήτριες κι Έλληνες φοιτητές, που ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα από γονείς οικονομικούς μετανάστες, εντούτοις δεν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια», χρίζοντας ως υπεύθυνους τον κ. Σαμαρά, τη Χρυσή Αυγή αλλά και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, με αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των πράξεων απονομής ιθαγένειας από το 2010, σε όσους είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς είτε φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία.