16 Νοεμβρίου 2014

Τα πρώτα ονόματα για τον διάδοχο του Ρανιέρι - Πόση αποζημίωση θα πάρει ο Ιταλός

Tα ονόματα του Γιώργου Δώνη, Τιμούρ Κετσπάγια, Άγγελου Αναστασιάδη και Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων για τον διάδοχο του Κλάουντιο Ρανιέρι και η ΕΠΟ επιθυμεί να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Κώστας Τσάνας θα είναι αυτός που θα κοουτσάρει την Εθνική ομάδα στο φιλικό της Τρίτης με τη Σερβία στα Χανιά και όχι ο Κλάουντιο Ρανιέρι, κάτι που ήταν στις αρχικές σκέψεις της ΕΠΟ μετά το συνεναιτικό διαζύγιο των δύο πλευρών.

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται πως δόθηκε άδεια στον κ. Κλάουντιο Ρανιέρι και τους συνεργάτες του έως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας για το 2014. Ρόλο υπηρεσιακού προπονητή στην Εθνική Ανδρών για τον φιλικό αγώνα με τη Σερβία (αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Τσάνας και υπηρεσιακού γυμναστή ο κ. Νεκτάριος Πανταζής, οι οποίοι θα μεταβούν στην Κατερίνη όπου βρίσκονται με την Εθνική Νέων απευθείας στα Χανιά. Προπονητής για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της Εθνικής Νέων στο τουρνουά που διεξάγεται στην Κατερίνη αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Ιορδανίδης» ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΠΟ ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει ήδη τα πρώτα ονόματα για τη διαδοχή του Ιταλού.

Ο Γιώργος Δώνης και ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι τα πρώτα δύο ονόματα από πλευράς Ελλήνων ωστόσο αμφότεροι δεσμεύονται με συμβόλαια στους συλλόγους τους και οι περιπτώσεις τους είναι εξαιρετικά δύσκολες. Σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκε και ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής παραιτήθηκε από τον πάγκο της Γεωργίας ενώ λιγότερες πιθανότητες για την ώρα, εμφανίζει η περίπτωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είναι προπονητής σε ομάδα της Αραβίας.

Είναι εμφανές πάντως ότι στην ΕΠΟ δεν επιθυμούν να κυνηγήσουν κάποιο «μεγάλο» όνομα αφού δεν θέλουν να επαναλάβουν τα ίδια λάθη που έκαναν και στην περίπτωση του Κλάουντιο Ρανιέρι.

Στα 500.000 ευρώ η αποζημίωση

Το ποσό το οποίο συμφώνησε να πάρει ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν θα ξεπερνά τις 500,000 ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Το πρωί του Σαββάτου, στη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Σαρρή εκτός της λύσης της συνεργασίας των δύο πλευρών, συζητήθηκε και το ύψος της αποζημίωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συμβόλαιο του Ιταλού δεν υπήρχε ειδικός όρος κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον πρόεδρο της ΕΠΟ να κυνηγήσει τη διαπραγμάτευση. Ο Ρανιέρι δεν απαίτησε προς τιμήν του 1,6 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο θα λάμβανε αν εξαντλούσε τη διετία στον πάγκο της Εθνικής ομάδας αλλά φέρεται να συμβιβάστηκε με ένα ποσό κοντά στις 500,00 ευρώ.