20 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρίνια για συνάντηση με κυβέρνηση, για συναντήσεις με "κοράκια" και για ξεβράκωμα από Μητρόπουλο

Το «τρίπτυχο» της θρυλούμενης συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, το ταξίδι των στελεχών του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ στους «λύκους των αγορών» αλλά και οι ατυχείς δηλώσεις ορισμένων στελεχών της Κουμουνδούρου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα.

Κεντρικό  «κεφάλαιο» της συζήτησης υπήρξε το γαϊτανάκι γύρω από την ενδεχόμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr να διατυπώνει την άποψη ότι «δεν επιδιώκουμε μια τέτοια συνάντηση. Αν όμως μας ζητηθεί, θα πάμε». Στο ίδιο μήκος κύματος, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε την άποψη ότι «δεν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος με την κυβέρνηση, στο θέμα του χρέους και της εξόδου από την κρίση με μνημονιακή στρατηγική».

Λαφαζάνης:Δεν έχει κανένα νόημα να βλέπουμε τα ξένα fund

Την ίδια ώρα, η «πτέρυγα Λαφαζάνη» για ακόμα μία φορά εξέφρασε την έντονη διαφωνία της, κυρίως για τις επαφές των κκ Σταθάκη και Μηλιού με τα ξένα funds (και σε δεύτερο επίπεδο στη ναυαγισμένη πια συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα).
 «Δεν έχει νόημα να βλέπουμε τα fund. Δεν έχουν τίποτα να μας δώσουν, πολλώ δε μάλλον όταν αυτές οι συνεννοήσεις γίνονται εν αγνοία των οργάνων», είπε στο iefimerida.gr  κορυφαίο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας περιγράφοντας τα όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Μηλιός φέρεται πως ήταν αυτός που ανέλαβε να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» ξεκαθαρίζοντας προς τα μέλη του οργάνου ότι είναι αρκετοί αυτοί που ζητούν να μάθουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και ως εκ τούτου οι παροικούντες την Κουμουνδούρου αρκούνται στο να μεταφέρουν εκτός συνόρων τις θέσεις τους.

 Ατυχείς οι δηλώσεις Μητρόπουλου

Από το «μενού» δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου για το ενδεχόμενο να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μνημονιακή πολιτική, με τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση να τον… δικαιολογούν, σημειώνοντας ότι «του ξέφυγε», και παράλληλα να εξηγούν ότι στην πραγματικότητα ήθελε να τονίσει την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτοδύναμος στην επόμενη Βουλή.

Ταξίδια Τσίπρα σε Κύπρο, Σερβία Και Αλβανία

Τέλος, ο νέος «κύκλος» ταξιδιών εκτός συνόρων για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου από το τη Μεγαλόνησο.

Πρώτος σταθμός, η Κύπρος όπου και θα βρεθεί -και πιθανότατα προτού συνεδριάσει στην Αθήνα το Ανώτατο  Συμβούλιο με την Τουρκία- με αφορμή την κρίση στην ΑΟΖ, την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και την γεωδυναμική πολιτική που πρέπει να αναδείξει η χώρα μας.