29 Νοεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση: Είναι ο ΕΝΦΙΑ… ανόητε

Τις δραματικές επιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ στην εικόνα της κυβέρνησης, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας E-Voice για την Α’ Πειραιά, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί το βασικό ζήτημα της επικαιρότητας που απασχολεί την ελληνική κοινωνία.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην ερώτηση “εσάς προσωπικά και την οικογένειά σας, ποιό από τα παρακάτω ζητήματα της επικαιρότητας σας αφορά περισσότερο;”, οι απαντήσεις δεν αφήνουν περιθώρια για… παρανοήσεις.

Ειδικότερα, το 52,8% απαντάει ότι το πρώτο θέμα που απασχολεί τους πολίτες είναι ο ΕΝΦΙΑ, ενώ το 18,9% στέκεται στο ζήτημα των 100 δόσεων προς τους Οργανισμούς.

Όσο για το θέμα της προεδρικής εκλογής, συγκεντρώνει μόλις 21%, γεγονός που δείχνει ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα ενδιαφέροντος για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Οι πολιτικοί σύμβουλοι του Μπιλ Κλίντον, το είχαν πει… περίπου έτσι στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 1992, αναφερόμενοι στο πόσο σημαντική ήταν η οικονομία για τους ψηφοφόρους: “Είναι η οικονομία… ανόητε”, είχαν πει. Όπου “οικονομία”, βάλτε εσείς ΕΝΦΙΑ για τη σημερινή Ελλάδα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
ysterografa.gr