17 Νοεμβρίου 2014

Απαγόρευσαν σε σχολείο τα καραγκιοζιλίκια στη γιορτή του Πολυτεχνείου

Την απαγόρευση της εορτής του Πολυτεχνείου σε Λύκειο καταγγέλλει το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή στην ιστοσελίδα τους.

Όπως υποστηρίζει το διοικητικό συμβούλιο η  ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης απαγόρευσε στο 7ο Γενικό Λύκειο της πόλης επίσκεψη στο χώρο των φυλακών Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ), όπου εδώ και 8 χρόνια οι μαθητές πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η διοίκηση της ΕΛΜΕ χαρακτηρίζει την εντολή «απαράδεκτη» και υπενθυμίζει ότι στις εκδηλώσεις έως σήμερα συνέβαλλαν κάθε χρόνο «εκπρόσωποι της αντιδικτατορικής γενιάς που αγωνίστηκαν για εκείνα τα ιδανικά».

Όπως αναφέρουν το σχολείο ενημερώθηκε «αιφνιδιαστικά» λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων την Παρασκευή κι ενώ ήδη υπήρχε έγκριση από την Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσ/νίκης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

«Εκπίπτει έτσι η παιδαγωγική ουσία της βιωματικής προσέγγισης των νέων μαθητών σε χώρους ιστορικής μνήμης, που είναι και ο στόχος της μεταφοράς των σχολικών εκδηλώσεων στους παραπάνω χώρους» αναφέρουν στην ανακοίνωση ο πρόεδρος Τριαντάφυλλος Τρανός και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Λάθηρας, που την υπογράφουν.