19 Νοεμβρίου 2014

Σγουρός κατά Δούρου: Από πότε η αντιγραφή διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας;

Λάβρος κατά της νέας περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, εμφανίστηκε ο πρόκάτοχός της Γιάννης Σγουρός, υποστηρίζοντας ότι καμία ουσιαστικά αλλαγή δεν έχει γίνει στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής, που υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας.

Με σκληρές εκφράσεις ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, απάντησε στις αιχμές που είχε αφήσει χθες η Ρένα Δούρου εναντίον του και στα όσα υποστήριξε η νέα περιφερειάρχης περί σημαντικών αλλαγών στον αρχικό σχεδιασμό Σγουρού στο νέο ΠΕΠ.

«Παρέλαβε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 450 σελίδων για το νέο ΠΕΠ Αττικής που προέκυψε από διαβούλευση και συνεργασία πολλών μηνών με όλους τους φορείς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το μόνο που απέμενε στη νέα διοίκηση να κάνει, ήταν να ενσωματώσει τις παρατηρήσεις της Επιτροπής, πράγμα που έκανε. Αυτή την τυπική διαδικασία τη βάφτισε ριζική αλλαγή. Από πότε η αντιγραφή διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας;» διερωτήθηκε ο Γ. Σγουρός.

Κατηγορεί επίσης την Ρένα Δούρου ότι «μετά τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας του 2015, που εμείς σχεδιάσαμε και ακολουθεί κατά γράμμα, επιχειρεί να οικειοποιηθεί και το νέο ΠΕΠ. Πού είναι το νέο πρόγραμμα που ευαγγελιζόταν; Ποια είναι η δήθεν νέα πολιτική που πρεσβεύει;» και σημειώνει: «Οι μάσκες έπεσαν και δεν φτάσαμε καν στα Χριστούγεννα».

Τέλος, απάντησε και στην αιχμή Δούρου η οποία σημείωσε ότι επί διοίκησης Σγουρού ξοδεύτηκαν 300.000 ευρώ για το πρόγραμμα ενώ η νέα περιφερειακή αρχή στηριζόμενη σε εθελοντική εργασία το έκανε δωρεάν, ο κ. Σγουρός απαντά: «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Η κ. Δούρου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η αξιολόγηση του ΠΕΠ από ιδιώτη αξιολογητή είναι υποχρεωτική βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών και η σύνταξή του είναι αδύνατη χωρίς τη συνεργασία με τρίτους. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Ακόμα περιμένουμε να δούμε τις προγραμματικές της εξαγγελίες να γίνονται πράξη».