20 Νοεμβρίου 2014

ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ-Άπλυτοι, ψεκασμένοι κλπ εισηγούνται άρσης ασυλίας Μιχελάκη για την υπόθεση Πάλλη

Είναι μεγάλος ο πόνος από τις απανωτές δηλώσεις βουλευτών ότι θα ψηφίσουν Πρόεδρο στην παρούσα βουλή και ο πανικός έχει κυριεύσει τους ΣΥΡΙΖΑίους που ψάχνουν σανίδα σωτηρίας κατασκευάζοντας ενόχους... θα πάρουν τον πούλο στη Βουλή και θα ηρεμήσουν!

Την άρση ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη πρότεινε πριν από λίγο η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας με οριακή πλειοψηφία πέντε υπέρ έναντι τεσσάρων κατά.

Η υπόθεση αφορά σε καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες ο βουλευτής χρηματιζόταν από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη προκειμένου να καταθέτει στη Βουλή ερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων του.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του κ. Μιχελάκη, ωστόσο το γεγονός ότι τα κυβερνητικά κόμματα δεν έχουν την πλειοψηφία στην Επιτροπή και με δεδομένο ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του γαλάζιου βουλευτή είχε ως αποτέλεσμα η Επιτροπή να αποφανθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του γαλάζιου βουλευτή.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η πρόταση για άρση ασυλίας των βουλευτών Ηλ.Παναγιώταρου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του πραξικοπηματία Ντερτιλή.

Η τελική απόφαση της Ολομέλειας για αυτές τις υποθέσεις αλλά και αυτή του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου θα ληφθεί σε ειδική συνεδρίαση το μεσημέρι της προσεχούς Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία.