24 Νοεμβρίου 2014

Η παρέμβαση του Χαράλαμπου Αθανασίου για την έκδοση της Αντωνίας Ηλία

Πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας κι όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου,  για μία ακόμη φορά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έδωσε κυριολεκτικά συντριπτικές απαντήσεις σε όποιον αποτόλμησε να υπονοήσει έστω και το παραμικρό για την ηθική του ακεραιότητα.
Μετά το φιάσκο της Λαγκάρντ που αναγκάστηκε δημοσίως να παραδεχτεί ότι … λέμε και καμιά βλακεία για να περνά η ώρα αναφορικά με τις καταγγελίες της περί δήθεν απειλές κατά της ζωής της από Έλληνες φοροφυγάδες , σειρά είχε η φυγόδικη δικαστής Αντωνία Ηλία , πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος το 2005.

Ο Αθανασίου έστειλε προσωπική επιστολή στα Αγγλικά δικαστήρια σύμφωνα με την οποία η Ηλία αν εκδοθεί στην Ελλάδα θα εγκλειστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα με τις δέουσες συνθήκες κράτησης. Δεν συνηθίζεται (για την ακρίβεια ουδέποτε συνέβη) να παρεμβαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης σε τέτοια θέματα. Όμως και μόνο που η Ηλία προ ημερών είχε αφήσει υπονοούμενα για … διαπλοκές στη Δικαιοσύνη επί των ημερών του στην προεδρία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ήταν αρκετό για τον παλαιό δικαστή να παρέμβει κατ΄ αυτόν τον τρόπο.