19 Νοεμβρίου 2014

Δεν είμαστε στην ίδια «συχνότητα» απαντά η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορεί για υπονόμευση

Το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνοντας για «απουσία» κοινού σημείου ευρύτερης συνεννόησης.

Η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς επεσήμανε πως στην έκκληση του πρωθυπουργού για «εθνική ομοψυχία και ενότητα προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω δημοσίων δηλώσεων των στελεχών του -των πιο επίσημων στελεχών- στα Μέσα Ενημέρωσης ήταν συγκεκριμένη.

Ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του (κ. Τσίπρα), ο κ. Παππάς, έχει πει από την αρχή ότι δεν θα αρνηθεί μεν την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας -είχε αυτοπροσκληθεί, γιατί εμείς δεν είχαμε θέσει τέτοιο θέμα- αλλά θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού ότι πρέπει να παραιτηθεί. Σε άλλη του δήλωση είπε πως αν ο κ. Σαμαράς καλέσει τον κ. Τσίπρα στη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές... Ο κ. Βούτσης, που είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχει δηλώσει: «Διάλογος, ναι, μόνο αν συμφωνήσουμε πάνω στην πρέπουσα γραμμή».

«Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι υπονομευμένος διάλογος. Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης… Για να μπορέσει να υπάρξει οποιοδήποτε μίνιμουμ συνεννόησης, πρέπει στις συζητήσεις να πηγαίνουμε χωρίς όρους και προαπαιτούμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.