25 Νοεμβρίου 2014

ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ! Σε είκοσι χρόνια καταδικάστηκε ο δράστης της ομηρίας στην Γερμανική σχολή

Σε κάθειρξη 20 χρόνων καταδικάστηκε  από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την εισβολή στη Γερμανική Σχολή τον Δεκέμβριο του 2009 και την ομηρία τριών στελεχών της ο  60χρονος Κωνσταντίνος Αραμπατζής, για τον οποίο η ψυχιατρική εξέταση διαπίστωσε μένος κατά του γερμανικού κράτους.

Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Αραμπατζής  το 2009 είχε μπει  για δεύτερη φορά οπλισμένος  στην Γερμανική Σχολή και κρατούσε ομήρους τους διευθυντές της, ενώ το 2006 είχε απαγάγει στελέχη γερμανικής τράπεζας, που ήρθαν στην Καβάλα, μετά από πρόσκλησή του για να προχωρήσουν σε διακανονισμό χρεών του.

Ο  δράστης πρωτόδικα είχε καταδικαστεί  σε 27 χρόνια κάθειρξη και σήμερα το Πενταμελές Εφετείο μείωσε την ποινή του στα 20 χρόνια.

«Το γερμανικό κράτος μου είχε κάνει μεγάλη ζημιά και μου έμειναν απωθημένα. Όταν κάηκε το μαγαζί μου δεν με πλήρωσαν και έπαθα ζημία 4,5 εκατ. μάρκα. Με κατηγόρησαν ότι έβαλα εγώ τη φωτιά»,δήλωσε ενώπιον των δικαστών

Αρχές Δεκεμβρίου του 2009 ο Κων. Αραμπατζής εισέβαλε στην Γερμανική Σχολή και για περίπου 1,5 ώρα κράτησε όμηρους τον διευθυντή, τον υποδιευθυντή και τον οικονομικό διευθυντή, ζητώντας ως λύτρα περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί σε ασφαλές μέρος, σε ένα διπλανό κτίριο.

Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον αφοπλίσουν, διαπίστωσαν ότι είχε πάνω του δύο πιστόλια, τρεις χειροβομβίδες, έναν εκρηκτικό μηχανισμό με 6.5 κιλά εκρηκτικής ύλης..

Τον  Μάιο του 2006, κι ενώ είχε πάρει άδεια από τις φυλακές, εισέβαλε και πάλι στο κτίριο και κράτησε όμηρο τον τότε διευθυντή. Για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2008 σε φυλάκιση 10 χρόνων και αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2009, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Το 1995 όταν κάλεσε στην Καβάλα δύο στελέχη γερμανικής τράπεζας για να τακτοποιήσει τις οφειλές του, τους οποίους με τη   βοήθεια συνεργού  τους απήγαγαν τους κράτησαν όμηρους και τους ανάγκασαν να υπογράψουν πως ο δράστης δεν χρωστά χρήματα, αλλά η τράπεζα του οφείλει κάποιο ποσό.