29 Νοεμβρίου 2014

Συριζαίοι Πατριώτες του Κ^$$%!!!Βράβευσαν τον άνθρωπο που εξομοιώνει τον αγώνα του κρητικού λαού με τις ναζιστικές θηριωδίες!!!

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγόρευσε επιτιμο καθηγητή τον γερμανό Χάϊντς Ρίχτερ μετά από πρωτοβουλία και εισήγηση του επίκουρου καθηγητή Ανδρέα Στεργίου, ο οποίος ήταν μαθητής του Γερμανού Καθηγητή και έντονος υποστηρικτής των θέσεων του.









Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ήταν ελλιπείς και προβληματικές καθώς δεν υπήρξε γραπτή εισήγηση, όπως προβλέπει ο νόμος. Ταυτόχρονα ο εισηγητής απέκρυψε το επίμαχο βιβλίο και την προβληματική του επιχειρηματολογία, καθώς και το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για το περιεχόμενο του, όπου εξομοιώνεται ο αγώνας του κρητικού λαού με τις ναζιστικές θηριωδίες, θέμα που συνδέεται με την εθνική προσπάθεια διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων.

Επίσης, την ημέρα της Συνέλευσης δεν δόθηκαν και τα δύο άλλα ονόματα των καθηγητών που προτείνουν προς αναγόρευση τον Γερμανό καθηγητή.

Σε συνέντευξή του στις 25/11/2014, ο κ. Πρύτανης του Π.Κ. κ. Ευρυπίδης Στεφάνου δηλώνει ότι γνώριζε τις αντιδράσεις από το 2011, καθότι ήταν παρών στην παρουσίαση του επίμαχου βιβλίου, όπου ο επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ, Αρχιστράτηγος Μανούσος Παραγιουδάκης εκδήλωσε έντονες διαμαρτυρίες, τις οποίες δημοσίευσε ακολούθως στον Τύπο.

Η τελετή αναγόρευσης επρόκειτο να λάβει χώρα 19/11/2014 στο Ωδείο της πόλης του Ρεθύμνου – ακυρώθηκε όμως από τις έντονες διαμαρτυρίες του Κρητικού λαού.

Είχαν προηγηθεί οι διαμαρτυρίες διαφόρων φορέων, μεταξύ άλλων του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Πολεμικών Αποζημιώσεων αλλά και πολλών ακαδημαϊκών, όχι μόνο του οικείου Τμήματος.

Παρά τις αντιδράσεις η τελετή αναγόρευσης έγινε την επόμενη μέρα στις 20/11/2014 στο Πανεπιστήμιο που τελούσε υπό κατάληψη μετά από συνεννόηση του Κοσμήτορα της Σχολής κ. Δημήτρη Μυλωνάκη και της Προέδρου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Κας Αγγελικής (Ηβη) Μαυρομούστακου.

Πολλά μέλη ΔΕΠ του οικείου Τμήματος δεν έλαβαν γνώση της «εν κρυπτώ» διαδικασίας αναγόρευσης του αμφιλεγόμενου καθηγητή και υπάρχουν ερωτηματικά για την διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον Κοσμήτορα της Σχολής και την Πρόεδρο του Τμήματος στη «συνεννόηση» με το συντονιστικό της κατάληψης.

Ο νόμος προβλέπει τη δημόσια πανηγυρική τελετή παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και των μελών του Τμήματος που βραβεύει τον Καθηγητή. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι συμμετείχαν σε αυτή την «κλειστή» αναγόρευση, πέραν από τον εισηγητή της πρότασης αναγόρευσης, μαθητή του κου Ρίχτερ, τον επίκουρο καθηγητή κο Ανδρέα Στεργίου, τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Δημήτρη Μυλωνάκη και την Προέδρο του Τμ. Πολιτικής Επιστήμης κα Αγγελική (Ηβη) Μαυρομούστακου.

Πως είναι δυνατόν το Πανεπιστήμιο να βρίσκεται σε κατάληψη και να είναι έγκυρες τέτοιες διαδικασίες;
Πως είναι δυνατόν να μη γνωρίζουμε ακόμη και σήμερα πως και από ποιους έγιναν αυτές οι διαδικασίες που δεν τιμούν ούτε το Πανεπιστήμιο Κρήτης ούτε τον τόπο που το φιλοξενεί;
Πώς είναι δυνατόν να μην έχει ακόμα ακυρωθεί η διαδικασία αναγόρευσης που έγινε υπό αυτές τις συνθήκες και δείχνει ότι ένα Πανεπιστήμιο μπορεί να λειτουργεί υπό προϋποθέσεις που τελεί υπό κατάληψη;
Πως δεν γίνει ακόμα ανάκληση της αναγόρευσης και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε όσους διέσυραν το δημόσιο Πανεπιστήμιο.