29 Νοεμβρίου 2014

Μάγκας Κικίλιας στην Πάτρα. "Ήρθα να δω όλους τους αστυνομικούς. Στην ΕΛ.ΑΣ δεν υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι."

Αυτό θέλει μια σοβαρή κυβέρνηση. Τον κάθε Υπουργό να είναι μέσα στον λαό και να μην τον φοβάται.  Από την αρχη της ανάληψης των καθηκόντων του ο Βασίλης Κικίλιας έχει δείξει πως αυτός είναι ο σκοπός του. Για αυτό "πήρε ανάποδες" όταν είδε σήμερα, πως στην επίσκεψή του στην Πάτρα, δεν είχαν φροντίσει οι ανώτεροι να έχουν εκεί και τους αστυνομικούς.




Ο κ. Κικίλιας μπαίνοντας στην αίθουσα του 5ου ορόφου έδειξε να εκνευρίζεται, όταν είδε ότι το ακροατήριο ήταν μόνο οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και όχι απλοί αστυνομικοί. Μάλιστα μπροστά στους δημοσιογράφους και τις κάμερες, ζήτησε εξηγήσεις από την τοπική ηγεσία, λέγοντας: «Που είναι τα παιδιά; Κύριε ταξίαρχε, όταν θα τους μαζέψεις όλους θα ξαναέρθω το απόγευμα».
Αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας, τόνισε ότι έχει σεβασμό προς τους αξιωματικούς και την ηγεσία της ΕΛΑΣ, αλλά «δεν είμαστε πατρίκιοι και πληβείοι. Τα παιδιά αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα. Όλοι οι ένστολοι, πυροσβέστες και αστυνομικοί. Πρέπει να ξέρει η ελληνική κοινωνία και η κοινωνία της Αχαΐας ότι τα παιδιά αυτά ορκίστηκαν σε κάτι, βάζουν το πρωί τη στολή, πάνε στη δουλειά τους και δεν είναι σίγουροι ότι το βράδυ θα γυρίσουν στο σπίτι τους. Γι αυτό αξίζουν το σεβασμό και την προσοχή όλων μας και εγώ ήρθα κυρίως για να δω αυτά τα παιδιά, τα οποία βγαίνουν στους δρόμους, περιπολούν, αστυνομεύουν. Τα παιδιά της δίωξης ναρκωτικών που είχαν και τις επιτυχίες πρόσφατα, τα παιδιά που είναι στο λιμάνι, τα παιδιά που παλεύουν. Γι Αυτό λοιπόν να φροντίσει ο ταξίαρχος να τους μαζέψει όλους και να ξαναέρθω το απόγευμα να τους δω.»
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κικίλιας λίγο νωρίτερα και προσερχόμενος στο Επισκοπείο για να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο αλλά και στο Δημαρχείο για να δει τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, δεν έκρυψε την δυσφορία του μπροστά στις κάμερες για τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας. Μάλιστα παρατήρησε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και ζήτησε να δοθεί εντολή να ανοίξουν οι δρόμοι. «Στείλτε τα παιδιά να κάνουν τη δουλειά τους και όχι να πηγαίνουν γύρω - γύρω και να είμαστε τσίρκο» φώναζε ο Υπουργός.