29 Νοεμβρίου 2014

Ο Άδωνις βρήκε δικαίωση σε αμερικάνικο δημοσίευμα για τις ελληνικές καταθέσεις

Δημοσίευμα των New York Times, κάνει λόγο για πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα ενόψει της επικείμενης εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώντας παράλληλα ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε μαζική απόσυρση καταθέσεων σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο αρθρογράφος Νίκολας Κέιτζ, υποστηρίζει ότι σε πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, «η έλλειψη χρήματος θα οδηγούσε την Ελλάδα σε τεχνική χρεοκοπία», ότι «τα κέρδη των δύο περασμένων ετών που επιτεύχθηκαν με θυσίες θα εξανεμίζονταν, η πρόσβαση στον δανεισμό θα διακόπτονταν, η οικονομία θα οδηγούνταν σε στασιμότητα».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τότε, «η μόνη προφανής επιλογή θα ήταν η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, μια καταστροφική επιλογή για μια χώρα που εισάγει την πλειοψηφία των αγαθών που καταναλώνει», στο ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «A Sea Change in Greece?».

Ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και με αφορμή το αμερικανικό δημοσίευμα, «καλεί» τους επικριτές του να σχολιάσουν το ρεπορτάζ, με ανάλογο τρόπο όταν ο ίδιος είχε δηλώσει πως θα υπάρξει φυγή των ελληνικών καταθέσεων, σε περίπτωση διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.