28 Νοεμβρίου 2014

Σφοδρές αντιδράσεις για την κατάργηση του "μικρού" ΦΠΑ!

ΣΕΤΕ και φαρμακοποιοί στα κάγκελα!
 
Στα κάγκελα είναι ήδη επαγγελματικοί φορείς και μόνο στο άκουσμα της κατάργησης του μικρού ΦΠΑ που εφαρμόζεται στις υπηρεσίες τουρισμού, σε φάρμακα, στις εκδόσεις περιοδικών, βιβλίων και εφημερίδων και στα εισιτήρια του θεάτρου.

Ήδη από το ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) λένε πως η κατάργησή του θα επηρεάσει αρνητικά την τουριστική κίνηση, μιλώντας για οικονομική αυτοκτονία! . Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να δοθεί συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι επιπτώσεις της κατάργησης του ΦΠΑ 6,5%.

Από την πλευρά του, παράγοντες του φαρμακευτικού κλάδου αναφέρουν πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν ένα... παράδοξο, καθώς από τη μία η τρόικα ζητά η φαρμακευτική δαπάνη να μην ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ για το 2015 και από την άλλη συνηγορεί σε μια αύξηση που οδηγεί σε πρόσθετη επιβάρυνση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 130 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος υποστήριξε πως η κατάργηση του μικρού ΦΠΑ "δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων...". Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως "η αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% είναι άλλη μια παράλογη και βέβαια αναποτελεσματική απαίτηση της τρόικας".