26 Νοεμβρίου 2014

Προσεγγίσεις και αποκλίσεις μετά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης στο Παρίσι

Σημεία προσέγγισης αλλά και σημεία αποκλίσεων προέκυψαν από τη μαραθώνια πρώτη μέρα επαφών της ελληνικής αποστολής με την τρόικα στο Παρίσι, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, «οι συζητήσεις με την τρόικα επικεντρώθηκαν στα δημοσιονομικά ζητήματα, στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τη διοικητική μεταρρύθμιση».

Οι επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών θα ολοκληρωθούν σήμερα Τετάρτη, μετά τις 11ωρες συζητήσεις της Τρίτης, οι οποίες τελείωσαν μετά τα μεσάνυχτα.

Κατά το ΥΠΟΙΚ, η ελληνική πλευρά υποστήριξε σε όλα τα θέματα τις θέσεις της και κατέθεσε τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε μια επίμονη και σκληρή διαπραγμάτευση.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επιτυχημένη ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει διαμηνύσει πως το «κλείσιμο» της αξιολόγησης είναι προϋπόθεση προκειμένου να αρχίσουν οι συζητήσεις για τη μετά μνημόνιο εποχή και τη νέα σχέση των δανειστών με την Ελλάδα.

Έως τώρα πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για καθορισμό της ημερομηνίας επιστροφής της τριμερούς στην Αθήνα.

Πηγή: http://www.skai.gr