25 Νοεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται λες και… έχει (ήδη) κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα όρια του… αυτοκτονικού ιδεασμού έχει φτάσει πλέον ο πολιτικός και στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, η οποία συμπεριφέρεται λες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει (ήδη) τις εκλογές.

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαϊου, που κατέγραψαν διαφορά 4% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, και τους δύσκολους μήνες που ακολούθησαν, με τα λάθη του ανασχηματισμού, του ΕΝΦΙΑ και μια σειρά ακόμη από κυβερνητικές αστοχίες, το τελευταίο διάστημα ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται το κυβερνητικό επιτελείο την Αξιωματική Αντιπολίτευση, αποπνέει ηττοπάθεια.

Και, εξ αντανακλάσεως, οδηγεί στην παγίωση της αίσθησης της κοινής γνώμης, στον απόηχο και των σχετικών ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, πώς όποτε και να γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής της κάλπης. Και μάλιστα, εξαιτίας και όσων προβλέπει ο εκλογικός νόμος του Προκόπη Παυλόπουλου, η Νέα Δημοκρατία ως δεύτερο κόμμα θα περιοριστεί σε έναν εξαιρετικά χαμηλό αριθμό βουλευτών που θα εξασφαλίσουν την εκλογή τους στο επόμενο Κοινοβούλιο.

Ακόμη και διαρροές που γίνονται από τα κεντρικά επικοινωνιακά επιτελεία της κυβέρνησης, όπως μια πρόσφατη ότι “θα γυρίσουμε το παιχνίδι”, υποτιμούν τις… ανάποδες εντυπώσεις που δημιουργούν στην κοινή γνώμη, καθώς ουσιαστικά ξεκινούν από τη νοηματική αφετηρία ότι το παιχνίδι… χάνεται.

Η επικοινωνία άλλωστε έχει αποδειχθεί ένας από τους αδύναμους κρίκους της κυβέρνησης, με τον Αντώνη Σαμαρά να παλεύει σχεδόν μόνος του να διορθώσει λάθη και αστοχίες, και να περισώσει τα προσχήματα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
http://ysterografa.gr/